به‌گزارش یک روزنامه بریتانیایی، یک «دانشمند هسته‌ای» ایران که در ترور مصطفی احمدی دانش کمک کرده بود و اطلاعاتی از برنامه هسته‌ای ایران دارد، با استفاده از موج پناهندگی و با کمک سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل، بریتانیا و آمریکا از ایران خارج شده است.

ساندی اکسپرس نوشته است که این دانشمند هسته‌ای ایران در شب سال نو میلادی با ۱۲ پناهجوی دیگر با قایق بادی خود را به بریتانیا رساند.
ساندی اکسپرس نوشته است که این دانشمند هسته‌ای ایران در شب سال نو میلادی با ۱۲ پناهجوی دیگر با قایق بادی خود را به بریتانیا رساند.

روزنامه‌ بریتانیایی «ساندی اکسپرس» گزارش فرار این «دانشمند هسته‌ای» از ایران را به‌نقل از یک منبع آگاه بریتانیایی منتشر کرده‌ و روزنامه «دیلی میل» بریتانیا نیز این گزارش را بازنشر کرده است.

در این گزارش نام فردی که از ایران گریخته است منتشر نشده و تنها گفته شده که او ۴۷ سال سن دارد. بر اساس این گزارش او اطلاعاتی از برنامه هسته‌ای ایران دارد و در ترور مصطفی احمدی دانش، مهندس شیمی پلیمر و معاون امور بازرگانی در سایت هسته‌ای نطنز ایران کمک کرده است.

مصطفی احمدی‌روشن در دی‌ماه ۱۳۹۰ / ژانویه ۲۰۱۲ در برابر خانه‌اش در میدان کتابی تهران توسط یک موتورسوار ترور شد. به جز او چند نفر از افراد مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران نیز در سال‌های گذشته ترور شده‌اند. ایران اسرائیل را مسئول این ترورها می‌داند.

«ساندی اکسپرس» نوشته‌ که برنامه خروج «دانشمند هسته‌ای» توسط سه سازمان اطلاعاتی موساد، ام‌آی۶ و سیا از ماه اکتبر آغاز شد. این فرد ابتدا به ترکیه رفت و از آن‌جا از راه زمینی با گذراندن ۳۰۰۰ کیلومتر به نزدیکی کاله در فرانسه رسید و در شب سال نو میلادی با ۱۲ پناهجوی دیگر با قایق بادی خود را به بریتانیا رساند.

خروج این فرد در تمامی مراحل سفر مخفیانه انجام شد.

بنا به این گزارش‌ها ام‌آی۶، سازمان اطلاعاتی بریتانیا مایل بود از این فرد بازجویی کند تا اطلاعاتی از برنامه هسته‌ای ایران را در اختیار آمریکایی‌ها قرار دهد اما برخلاف آمریکا، بریتانیا همچنان از توافق هسته‌ای با ایران حکایت می‌کنند.

این فرد قبل از انتقال به آمریکا، به مکانی مطمئن در بریتانیا منتقل شد و در آن‌جا مورد بازجویی مأموران اطلاعاتی بریتانیا و آمریکا قرار گرفت.

این منبع گفته است که «ما در گفت‌وگوهایمان متوجه شدیم که به‌نظر می‌رسد ایران شرایط برجام را زیر پا نمی‌گذارد و این خبر خوبی است.»

منبع آگاه بریتانیایی گفته است خروج این فرد بدون دردسر نبود: «در فرانسه مسئله این بود که چگونه او را به بریتانیا برسانیم. ما نمی‌توانستیم به‌سادگی با هواپیما او را بیاوریم. با این‌که غیرمعمول بود، او تصمیم گرفت در میان گروهی از پناهجویان دیگر که با قایق از کانال مانش عبور می‌کردند مخفی شود.»

«ساندی اکسپرس» به نقل از منبع آگاه خود نوشته است که مقامات ایرانی «متوجه غیبت او شدند و یک واحد از سپاه پاسداران را برای ردگیری او اعزام کردند».

حسین علایی، فرمانده سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران ایران اواخر مردادماه سال جاری گفته بود که اسرائیل از ۱۵ سال پیش در ایران یک «شبکه گسترده اطلاعاتی در حوزه‌های هسته‌ای، موشکی، حوزه سیاسی و اقتصادی» ایجاد کرده است.

محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی نیز در شهریورماه امسال اعلام کرد که وزارت اطلاعات تاکنون ده‌ها نفر را به اتهام جاسوسی بازداشت کرده است.

بیشتر بخوانید: