یک کارشناس فرهنگی، ناشران دولتی را که فقط کتاب‌های “بی‌مخاطب” چاپ می‌کنند و انبار‌هارا پر می‌کنند، یکی از مشکلات اصلی صنعت نشر دانست.

 
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ايلنا) به نقل از روابط عمومی شبکه رادیویی فرهنگ، مهدی جهرمیکار‌شناس برنامه رادیویی “کتاب فرهنگ” ناشران دولتی را یکی از مشکلات اصلی دانست و گفت: “ناشران دولتی به خاطر نداشتن دغدغه اقتصادی کتاب‌های بی‌مخاطب چاپ می‌کنند و انبار‌ها را پر می‌کنند. کاری که نه تنها سودی ندارد بلکه زیان بار نیز هست.”
 
 مدير انتشارات آبي: قيمت بالاي كتاب‌ها ناشی از افزايش قيمت كاغذ در اواخر سال گذشته و اوايل سال جاري  است

وی یکی از مشکلات اصلی ناشران در صنف‌ها را داشتن رودربایستی بامسئولان دولتی دانست و افزود: “باید به مسئولی که اشتباه می‌کند تذکر داد در غیر این صورت ما در‌‌ همانجایی که هستیم خواهیم ماند.”

 
احسان کریم خانی، مسئول منابع انسانی دفتر تشکل‌هایمجمع ناشران انقلاب اسلامی ایران نیز با نادرست خواندن شیوهکار ناشران دولتی گفت:” مجمع ناشران انقلاب اسلامی ایران معتقد به قطع شدن حمایت‌ از ناشران دولتی و حمایت کردن زیر ساخت‌های صنعت نشر است.”

وی با بیان این که “دولت نتوانست از روند گرانی کاغذ جلوگیری کند” گفت:” ما بهدنبال پیدا کردن راهکارهایی فرهنگی هستیم چون دولت نگاهکار‌شناسی و بلند مدت به فرهنگ ندارد.
 
افزون بر این، محمدحسن طباطبايي، مدير انتشارات آبي، قيمت بالاي كتاب‌ها را ناشی از افزايش قيمت كاغذ در اواخر سال گذشته و اوايل سال جاري دانست.
 
وی در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: “زماني یک  بند ۶۰ در ۹۰ کاغذ البته با سوبسيد بندي پنج هزار تومان بود اماامروز قیمت آن به ۵۰ هزارتومان رسیده است.
 
طباطبايي انتشار كتاب براي ناشران در شرايط امروز را كار “بسياردشواري”‌ دانست و گفت: “ناشران بايد پيش ازانتشار کتاب، دست کم ۷۰ درصد از فروش كتاب مورد نظرشان برآورد داشته باشند.”

وی گفت: “چنانچه این اطمینان وجود نداشته باشد، امكان انبار رفتن و خاك خوردن کتاب‌ها در كتاب‌فروشي وجود دارد و ناشرخيلي زودورشكسته مي‌شود.