یک روز بعد از شکایت بغداد از حملات هوایی ترکیه، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه گفت کشورش به حملات خود علیه جنگجویان حزب کارگران کردستان (پکک) در عراق ادامه میدهد. بغداد گفته بود حملات هوایی پی در پی از سوی ترکیه حاکمیت ملی عراق و جان شهروندان این کشور را به خطر میاندازد.
روز جمعه ۱۴ دسامبر/ ۲۳ آذر، ارتش ترکیه اعلام کرد هشت جنگجوی حزب کارگران کردستان (پکک) را کشته است. این خبر موجب شد که مقامات عراقی، سفیر ترکیه در بغداد را برای پاسخگویی فرا بخوانند.
ترکیه در مرز جنوبی خود با عراق به طور منظم به مواضع پکک حمله میکند. ادعای مقامات ترکیه این است که مبارزان کرد از منطقه کوهستانی و دور از دسترس عراق به عنوان پایگاه نظامی استفاده میکنند و از این پایگاه، حملاتی را علیه ترکیه انجام میدهند.
پکک در ترکیه گروهی غیرقانونی محسوب شده و اعضای آن به طور مداوم مورد حمله مقامات امنیتی و نظامی این کشور قرار میگیرند.
اوایل امسال رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه، تهدید کرده بود عملیاتی زمینی را علیه مواضع کردها در شمال عراق آغاز میکند.
او این هفته نیز اعلام کرد عملیاتی را علیه شبهنظامیان کرد در سوریه، همسایه دیگر ترکیه، انجام خواهد داد.
اردوغان گفت: «ما اعلام و تأیید کردیم که عملیاتی را در چند روز آینده برای پاکسازی شرق فرات از سازمان تروریستی جداییطلب انجام خواهیم داد.»
او اطمینان داد که به نیروهای آمریکایی آسیبی نخواهد رسید.
ترکیه نیروهای «یگانهای مدافع خلق» را که متشکل از شبهنظامیان کرد در سوریه است یک سازمان تروریستی میشناسد و میگوید این گروه بازوی راست حزب کارگران کردستان (پکک) است که در ترکیه سالهاست با دولت این کشور در جنگ است و آنکارا فعالیت آن را ممنوع اعلام کرده است.
حامی آکسوی، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه نیز گفته است: «فعالیتهای سازمان تروریستی پکک در قلمروی عراق و سوریه به مسئله امنیت ملی ترکیه تبدیل شده است.»
او همچنین گفته است دولت عراق وظیفه دارد جلوی حملات انجام شده از خاک خودش به ترکیه را بگیرد و از این رو حملات هوایی روز جمعه را «دفاع از خود» نامیده و گفته است ترکیه به جای عراق این کار را انجام داده است.
شبکه تلویزیونی KNN وابسته به جنبش تغییر در گزارشی با اشاره به حملات هوایی و توپخانه ای مکرر ترکیه به مناطق مرزی اقلیم باشور و مناطق شمال عراق به ویژه در استان نینوا و بمباران اخیر منطقه مخمور که شهادت ٤ غیرنظامی ساکن منطقه را در پی داشت، اشاره کرده و آوردە که عدم موضع گیری جدی دولت و مجلس عراق و نیز دولت و پارلمان باشور موجب نارضایتی عمومی در اقلیم شده و مردم و فعالین دولت عراق و اقلیم را به انفعال در قبال ترکیه متهم می کنند.
مردم باشور همچنین احزاب سیاسی در اقلیم را نیز مورد انتقاد قرار داده و خواهان موضع گیری جدی از سوی آنان و واکنش هایی فراتر از صدور بیانیه محکومیت در قبال این حملات هستند.
▪️همچنین کاوه محمد نماینده جنبش تغییر در مجلس عراق نیز با صدور بیانیه ای سکوت دولت عراق و اقلیم کردستان و احزاب سیاسی را عامل تداوم حملات ترکیه به اقلیم کردستان دانست و خواهان اقدام و واکنش جدی روسای قوای سه گانه عراق در قبال حملات ترکیه شد.
▪️وی تاکید کرد که لازم است سازمان ملل و دیگر نهادهای حقوق بشری، در مقابل این حملات موضع گیری کرده و سکوت خود را در این خصوص بشکنند.
ضرورت واکنش جدی در قبال حملات ترکیه / 15 December 2018
کنفدرالیسم جوامع کوردستان KCK با انتشار بیانیەای ضمن محکوم کردن حملات وحشیانه رژیم اشغالگر ترکیه به باشور کوردستان از جمله کمپ پناهجویان در مخمور و مناطقی از شنگال نوشت:
این حملات برای تداوم عمر فاشیزم است.
انقلاب روژآوا / 15 December 2018