کارگران فولاد اهواز در بیستوششمین روز اعتراضات خود بار دیگر در مقابل مراکز دولتی و در خیابانها دست به تظاهرات زدند و شعارهایی علیه مسئولان حکومتی سر دادند. نماینده کارگران از دانشجویانی که از آنها حمایت کرده بودند قدردانی کرد و علیه کسانی که مانع از اعتراضات دانشجویان شدند سخن گفت.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد چهارشنبه ۱۴ آذر در بیستوششمین روز اعتراضات خود از خیابان طالقانی اهواز تظاهرات خود را آغاز کرده و به سمت خیابان نادری رفتند. آنها همچنین در «بازار امام» تجمع کردند و به سخنان کریم سیاحی، یکی از نمایندگان کارگران گوش دادند.
این کارگر معترض در میان سخنان خود شاخه گلی را بهشکل نمادین تقدیم به دانشجویانی کرد که روز گذشته (سهشنبه) به حمایت از کارگران اعتصابی دست به تجمعات اعتراضی زده بودند. سیاحی در همین حال گفت: «خار این گل برای کسانی است که جلوی دانشجویان را گرفتند.»
گروهی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر تهران سهشنبه ۱۳ آذر در همبستگی با اعتراضات کارگران و معلمان تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع با دخالت بسیجیان به تشنج کشیده شد. همزمان دانشجویان نوشیروان بابل و سهند تبریز نیز با خواستههای مشابهی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
کارگران فولاد اهواز در تظاهرات روز چهارشنبه خود این شعارها را سر دادند: کارگر دانشجو اتحاد اتحاد، نه حاکم نه دولت نیستند به فکر ملت، حسین حسین شعارشون دزدیها افتخارشون، راه قانون را بستن دزدا همه همدستند، همشهری بهگوش باش ما کارگریم نه اوباش، اسلامو پله کردند مردمو ذله کردند.
اعتراضات کارگران فولاد اهواز از یکماه قبل پس توقف دوباره خط تولید در این واحد صنعتی آغاز شد. کارگران که از مرداد سال جاری دستمزد دریافت نکردهاند، افزون بر مطالبات مزدی خواستار کوتاه کردن دستهای مافیایی پشتپرده که مانع تولید در این واحد صنعتی است و بازگشت مالکیت شرکت به بخش دولتی هستند.
دولت ادعا میکند که گروه ملی صنعتی فولاد اهواز عملاً یک واحد صنعتی ورشکسته است و به همین سبب واگذاری آن به بخش خصوصی اجتنابناپذیر بوده است. پیش از این فولاد اهواز در تملک بانک ملی ایران قرار داشت. دادگستری خوزستان بارها از کارگران خواسته شکیبایی پیشه کنند و با وجود معوقات مزدی خود بر سر کار برگردند تا چرخ کارخانه بگردد. خواستههای کارگران اما در این مدت در همبستگی با کارگران نیشکر هفتتپه متحول شده.
کارگران فولاد اهواز علاوه بر خواستههای صنفی خود خواهان آزادی اسماعیل بخشی، نماینده کارگران نیشکر هفتتپهاند که از یکشنبه ۲۷ آبان بازداشت شده است. مأموران او را کتک زدند و سپس با سر و صورت خونین به بیمارستان منتقل کردند. صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه شکنجه نماینده کارگران هفتتپه را تکذیب کرده اما سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه روز سهشنبه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که اسماعیل بخشی در انفرادی نگهداری میشود و توانایی تمیز روز از شب را هم از دست داده است.
در همین حال مصطفی نظری، دادستان عمومی شوش چهارشنبه ۱۴ آذر انتقال اسماعیل بخشی به بیمارستان را «کذب محض» دانست و خود را از هرگونه مسئولیتی مبرا دانست و گفت: «من اطلاع لحظه به لحظه از وضعیت آقای اسماعیل بخشی ندارم که بدانم وضعیت سلامتش چطور است.»
نظری گفت «هم پزشک زندان و هم قاضی ناظر زندان در آنجا مستقر هستند. آنها باید گزارش بدهند»، و وقتی به او گزارشی داده نشده یعنی اسماعیل بخشی «مشکلی ندارد».
دادستان عمومی شوش در پاسخ به این پرسش که آیا وکیل متهمان بازداشتشده با آنها دیدار کرده، گفت: «وکیل در مرحله تحقیقات مقدماتی نمیتواند دخالت کند. او اعلام وکالت کرده است اما طبق تبصره ماده ۴۸ نمیتواند دیدار کند. البته خانوادههایشان آنها را ملاقات کردهاند.»
او تأکید کرد که نمیتواند جزئیات پرونده را بیان کند.
روز گذشته (سهشنبه) نیز کارگران فولاد اهواز از جمله در مقابل مسجد جزایری – مسجد نماینده ولیفقیه در استان خوزستان – تجمع کرده و نه تنها سیاستهای اقتصادی دولت، بلکه ولایتمداران را هم به چالش کشیدند.
بیشتر بخوانید: