صدها کارگر مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در دوازدهمین روز اعتراض، پس از راهپیمایی در شهر شوش به مصلی – محل برگزاری نماز جمعه رفتند. کارگران از خانواده‌ها خواستند که شنبه ۲۶ آبان فرزندانشان را به مدرسه نفرستند و به کارگران معترض بپیوندند.

کارگران نیشکر هفت‌تپه تابوت نمادین این کارخانه را در شوش تشییع کردند و به محل برگزاری نمازجمعه رفتند. ۲۶ آبان ۱۳۹۷

به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه صدها کارگر نیشکر هفت‌تپه جمعه ۲۵ آبان برای دوازدهمین روز پیاپی تجمع کردند. کارگران که روزهای گذشته مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند، این بار تابوت نمادین نیشکر هفت‌تپه را بر دوش خود حمل کردند و شعار دادند: «عزا عزا است امروز/ کارگر بیچاره صاحب عزا است امروز».

یکی کارگر زن نیز در تجمع کارگران از آن گروهی از کارگران که اجازه نمی‌دهند زنانشان به معترضان بپوندند، خواست که بگذارند زنان نیز به راهپپیمایی بیایند.

او گفت: سفره کارگرانی که در هوای شرجی مرداد کار کرده‌اند، حالا خالی است و آنها گرسنه‌اند و برای همین هم در خیابان سینه می‌زنند.

او ادامه داد: «آیا مسئولان حکومتی، مسئولان شرکت و شهر شوش از سفره خالی کارگران خجالت نمی‌کشند؟».

  • یک ویدئو از سخنرانی این کارگر زن را در ادامه ببینید:

کارگران نیشکر هفت‌تپه پس از راهپیمایی در خیابان‌های شوش در محل برگزاری نمازجمعه تجمع کردند. آنها در طول مسیر شعار دادند: «مرگ بر ستمگر/ درود بر کارگر».

اسماعیل بخشی یکی از نمایندگان کارگران نیز در مقابل مصلی گفت که کارگران اینجا جمع شده‌اند تا صدای اعتراض خود را به همه برسانند.

بخشی نیز از کارگران خواست که خانواده‌هایشان را همراه خود بیاورند و شنبه ۲۶ آبان فرزندانشان را به مدرسه نفرستند.

کارگران در محل برگزاری نمازجمعه  به صورت نمادین طبل و سنج زدند و یکصدا فریاد زدند: «عزا عزا است امروز/ کارگر بیچاره صاحب عزا است امروز».

آنها از امام جمعه شوش خواستند که در کنار کارگران بایستد و خطبه‌های نمازجمعه را حق طلبی و تظلم خواهی آنان را فریاد بزند.

اتحادیه آزاد کارگران هم گزارش کرد؛ کارگران پس از باز شدن درهای مصلی به داخل رفتند و با سر دادن شعار «حسین حسین شعارشون/ دزدی افتخارشون، کارگر می‌میرد/ ذلت نمی‌پذیرد» مانع سخنرانی امام جمعه شوش شدند.

  • یک ویدئو از حضور کارگران در مصلی شهر شوش:

کارگران همچنین در محوطه مقبره «دانیال» شوش – یکی از زیارتگاه‌های مذهبی این شهر- به شکل نمادین عزاداری کردند و شعار دادند: «کارگر می‌میرد/ ذلت نمی‌پذیرد».

یک ویدئو دیگر از حضور کارگران در نمازجمعه را ببینید، کارگران شعار دادند: «این همه لشگر آمده/ به عشق کارگر آمده»امام جمعه شوش هم تنها با بیان اینکه «مشکلات کارگران پیگیری می‌شود»، از آنها خواست که بگذارند نمازجمعه برگزار شود.

آنها پنجشنبه ۲۴ آبان نیز درخیابان‌های شوش راهپیمایی کردند و اعتراض خود را به بازار شوش کشاندند.

در این تجمع نیز یکی از کارگران گفت که کارگران برای امرار معاش از دیگران پول قرض کرده‌اند و حالا طلبکاران هر شب به آنها فشار می‌آورند.

اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه از ۱۴ آبان امسال بار دیگر پس از آنکه خبرهایی مبنی بر متواری یا دستگیر شدن مدیران این شرکت انتشار یافت، آغاز شد.

خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا، نیز در همین رابطه گزارش کرد که نام مدیران نیشکر هفت‌تپه در فهرست متخلفان ارزی قرار دارد. دادستان تهران بدون افشای نام گفت که مدیر یک شرکت در خوزستان که طی سال‌های گذشته چندین میلیارد تسهیلات دریافت کرده، متواری است.

مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه بزرگترین کارخانه تولید شکر در ایران است که سال ۱۳۹۴ به دو شرکت خصوصی «زئوس» و «آریاک» واگذار شد.

شمار کارگران این شرکت چهار هزار تا شش هزار نفر در فصل‌های مختلف سال گزارش شده است.

کارگران معترض که دستمزد چهار ماه گذشته‌شان پرداخت نشده، خواستار خلع ید از مالکان خصوصی هستند. آنها در اعتراضات چند روز گذشته بارها بر این خواسته و مالکیت دولتی شرکت تاکید کرده‌اند.

اسماعیل بخشی ۱۷ آبان اداره شورایی و خودگرانی کارخانه را راهکار جایگزین کارگران عنوان کرد. او گفت که آلترناتیو ما اداره شورایی کارخانه است اما اگر به هر دلیلی گفتند که امکان اداره خودگران شرکت وجود ندارد، به هیچ وجه نباید شرکت بار دیگر به بخش خصوصی واگذار شود.

او گفت که حتی در صورت مالکیت دولت بر شرکت، باید تمامی مراحل اداره امور زیر نظر شورای کارگران باشد.

مسئولان دولتی در واکنش به اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه سکوت کرده‌اند. تنها استاندار خوزستان ۲۲ آبان گفت که برای پرداخت مطالبات کارگران باید تمهیداتی اندیشه شود.


در همین زمینه: