سحرگاه چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۷ حکم وحید مظلومین (معروف به سلطان سکه) فرزند حبیب‌الله و محمد اسماعیل قاسمی فرزند غلامعلی (معروف به محمد سالم) که به اتهام «افساد فی‌الارض» از طریق تشکیل شبکه فساد اخلال در نظام اقتصادی و ارزی و پولی ایران با انجام معاملات غیرقانونی و غیرمجاز و قاچاق عمده و کلان ارز و سکه به اعدام محکوم شده بودند، اجرا شد.

وحید مظلومین معروف به (سلطان سکه)

وحید مظلومین معروف به سلطان سکه بیش از سه دهه در بازار تهران به داد و ستد ارز و سکه و طلا مشغول بود. با خروج آمریکا از برجام و سقوط ارزش ریال در برابر دلار آمریکا در اوایل سال جاری، مظلومین دستگیر شد. حسین رحیمی، فرمانده نیروی انتظامی گفته بود که از او هنگام دستگیری  معادل دو تُن سکه به دست آمده است. مقام‌های قضایی ایران معتقدند مطلومین و شرکایش با جمع‌آوری گسترده سکه از بازار و کاهش دادن عرضه، به گرانی قیمت سکه دامن زده‌اند. گردش مالی مظلومین و شرکایش به ۱۴ هزار میلیارد تومان می‌رسید. حکم اعدام او و محمد اسماعیل قاسمی را دیوان عالی کشور تأیید کرده بود.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تیر  گذشته، در پی سقوط ارزش ریال و افزایش قیمت‌ها در بازار که سبب اعتصاب گروهی از بازاریان شد، از قوه قضائیه خواسته بود با – به تعبیر او – «مختل‌کنندگان امنیت اقتصادی» برخورد کند. پیش از صدور این دستور صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه اعلام کرده بود که حکم اعدام و ۲۰ سال حبس در انتظار «اخلاگران اقتصادی» است.

کیهان، روزنامه ولی‌فقیه نیز در عنوان اول شماره ۴ تیر خود خواستار اعدام و مصادره اموال «تروریست‌های اقتصادی» شده بود.

سایت‌های ارز و طلا در روز چهارشنبه ۲۳ آبان قیمت دلار را در کانال ۱۳ هزار تومان و قیمت سکه را چهار میلیون تومان گزارش داده‌اند. بازداشت، محاکمه و اعدام وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی تأثیری در قیمت سکه و ارز نگذاشته است. تا زمان بازداشت و دستگیری این افراد بر اساس مقررات بانک مرکزی ایران خرید سکه هیچ محدودیتی نداشته و در هیچ قانونی در کشور نیز نگهداری سکه جرم اعلام نشده است.

وحید مظلومین پیش از این در سال ۹۱ نیز به جرم اخلال در بازار دستگیر شده بود که با پادرمیانی محمود بهمنی رئیس وقت بانک مرکزی در دولت محمود احمدی‌نژاد آزاد شده بود.

بیشتر بخوانید: