این مجموعه در برگیرنده اعتراضاتی است که چهارشنبه ۲۴ مهر صورت گرفته یا اخبار آن منتشر شده است. این مجموعه ممکن است با خبرهای تازه بهروز شود یا تغییر کند.
اعتصاب پنج روزه کارگران شهرداری مسجد سلیمان: چهار ماه معوقه مزدی
کارگران شهرداری مسجد سلیمان در استان خوزستان از آغاز هفته جاری اعتصاب کردهاند. آنها خواستار پرداخت معوقات مزدی خود هستند. احمد زمانپور، رئیس شورای اسلامی مسجد سلیمان، تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران و کارکنان شهرداری را تائید کرده و گفته که حقوق آنها از ابتدای تابستان پرداخت نشده است.
زمانپور گفته که در جلسه مدیران استان خوزستان مقرر شده تا بخشی از مطالبات مزدی کارگران به صورت مساعده پرداخت شود. به گفته او تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران تنها مربوط به شهرداری مسجد سلیمان نیست، بلکه تمامی شهرداریهای خوزستان با این مسئله دست به گریبان هستند.
زمانپور شمار کارگران شهرداری مسجد سلیمان را ۵۳۰ تن اعلام کرده و گفته که تنها ۱۰ درصد آنها دارای قرارد رسمی هستند.
کارگران پیمانی و رسمی اداره آب و فاضلاب شهرستان لالی (آبفای لالی) در استان خوزستان هم به دلیل پرداخت نشدن هفت ماه حقوق خود دست به اعتصاب زدند. این دومین اعتراض کارگران آبفای لالی به شرایط کاری و دستمزدهای پرداخت نشده در سال جاری است.
سومین روز اعتصاب کارگران شهرداری شوشتر: جمعآوری زباله متوقف شد
کارگران شهرداری شوشتر برای سومین روز پیاپی دست از کار کشیدند. آنها میگویند که از آغاز سال جاری شرکت پیمانکار طرف قرارداد با شهرداری حقوقشان را پرداخت نکرده و با عدم واریز حق بیمه کارگران، تمدید دفترچههای بیمه درمانی را غیرممکن کرده است.
کارگران شهرداری شوشتر که تا دی سال گذشته به صورت مستقیم با شهرداری قرارداد داشتند، از آن زمان به یک شرکت پیمانکاری نیروی انسانی سپرده شدهاند. این اقدام همان زمان نیز با اعتراض کارگران همراه شد اما مدیران شهرداری اعتراضات را نادیده گرفتند.
خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا، شمار کارگران در تجمع امروز شوشتر را حدود ۴۰۰ تن از بخشهای خدمات موتوری، اداری و فضای سبز گزارش کرده است. همزمان با اعتراض کارگران این سه بخش، کارگران بخش خدمات (جمعآوری زباله) نیز به نشانه اعتراض پاکسازی و جمعآوری زباله را متوقف کردهاند.
مسئولان شهرداری شوشتر برای جلوگیری از گسترده شدن اعتراض، یک ماه دستمزد معوق کارگران بخش خدمات شهری (جمعآوری زباله) را پرداخت کردهاند، اما کارگران این بخش گفتهاند که وضعیت باقیمانده مطالباتشان نامعلوم است و در همراهی با دیگر همکاران خود جمعآوری زباله را در برخی مناطق شهری متوقف کردهاند.
کارگران شرکت نفت سنگین قشم پنج ماه است دستمزد نگرفتهاند
کارگران پالایشگاه نفت سنگین قشم در اعتراض به پنج ماه معوقات دستمزد و مزایا، روز چهارشنبه ۲۵ مهر دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند.
پروژه نفت سنگین قشم در منطقه آزاد قشم، واحد تولیدیای است که با تبدیل نفت خام سنگین به محصولات دیگر مانند نفت خام سبک و قیر قرار است سوددهی بالایی داشته باشد. این پروژه از ابتدا در بخش اجرایی به بخش خصوصی واگذار شد. پژوهشگاه صنعت نفت طراح پروژه بود و شرکت «پتروپی» پیمانکار اجرایی اولیه آن بود که اکنون آن را به شرکت «عمران رهگذر زاگرس» واگذار کرده است.
کارگران پالایشگاه نفت سنگین قشم به دلیل اینکه در منطقه آزاد قشم مشغول به کار هستند، مشمول حمایتهای قانون کار نیستند و در این منطقه کارفرمایان قدرت بیشتری برای محدود کردن حقوق و مزایای کارگران دارند. کارگران منطقه آزاد قشم، تحت پوشش «مقررات اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد» هستند که به شکل سیستمی به بهانه توسعه اقتصادی و رونق اشتغال، حقوق آنها مدام نقض میشود.
کارگران آب و فاضلاب لالی خوزستان هفت ماه دستمزد نگرفتند
دستمزد کارگران اداره آب و فاضلاب شهرستان لالی در استان خوزستان از هفت ماه قبل پرداخت نشده است. به گزارش منابع خبری کارگران این شرکت طی سه روز گذشته در اعتراض به این وضعیت اعتصاب کردهاند.
برخی منابع خبری گزارش دادند که کارگران اعتصابی به اخراج از محل کار تهدید شدهاند. پیشتر نیز کارگران آب و فاضلاب روستایی آبادان در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان تجمع کرده بودند.
کارگران شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی در بیشتر مناطق ایران به واسطه شرکتهای تامین نیروی انسانی اشتغال دارند.
تجمع دانشجویان بلاتکلیف رشتههای پزشکی دانشگاه آزاد
روز چهارشنبه ۲۵ مهر، دانشجویانی که از دانشگاه آزاد در رشته پزشکی و دامپزشکی خبر قبولی گرفتهاند و اکنون دانشگاه آنها را ثبتنام نمیکند جمع شدند و به مقامات این دانشگاه اعتراض کردند.
این دانشجویان خبر قبولی دریافت کردهاند، در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد ثبتنام کردهاند، شهریه ترم اول را هم پرداخت کردهاند و به آنها کارت دانشجویی هم داده شده اما سپس به آنها اعلام شده که به علت اختلال در روند پذیرش، ثبتنام آنها باطل شده است.
محمد مهدی طهرانچی، سرپرست کنونی دانشگاه آزاد، گفته است که اشتباهی در کار نیست و برخی از واحدهای این دانشگاه بنا به منافع اقتصادی خود در ظرفیت ذخیره به صورت غیر هماهنگ با سایر نهادهای آموزش عالی و وزارت بهداشت دانشجو گرفتهاند.
گزارش تجمع دانشجویان بلاتکلیف دانشگاه آزاد را در ادامه بخوانید:
کارگران لبنیاتی شرکت «پاک آرا» در سنندج به مرخصی اجباری فرستاده شدند
کارگران شرکت لبنیاتی «پاک آرا» در سنندج از مرخصی اجباری تحمیلشده به ۳۵ نفر از همکارانشان خبر دادند.
مسئولان شرکت در گفتوگو با ایلنا موضوع مرخصی اجباری تحمیلشده به کارگران را انکار کردهاند اما کارگران میگویند که ۳۵ نفر به مرخصی اجباری فرستاده شدهاند.
کارگران بیم این را دارند که شرکت لبنیاتی «پاک آرا» برنامه تعدیل نیرو دارد. با اینکه مدیریت شرکت خبر مرخصی اجباری را تکذیب کرده، شرکت اعلام کرده است که «در این فضای اقتصادی، مواد اولیه با یکی، دور روز تاخیر تهیه میشود.»
کارگران «پاک آرا» گفتهاند کسانی که به مرخصی اجباری فرستاده میشوند، حق بیمه و دستمزدهایشان با تاخیر پرداخت میشود.