۲۰ روز از اعتصاب رانندگان کامیون در ایران میگذرد. با وجود اینکه رئیس سازمان راهداری یک هفته پیش وضعیت تردد کامیونها را «عادی» توصیف کرد، دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیوندارن گفته که شبکه حمل و نقل ریلی و کامیونهای شرکت باربری ایثارگران برای جابجایی بار به کار گرفته شدند.
به گفته دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیونداران پس از گذشت ۲۰ روز از اعتصاب رانندگان کامیون تنها نیمی از کامیونها «در برخی مناطق به کار برگشتهاند».
احمد کریمی گفته که در جریان اعتصاب رانندگان کامیون که از یکم مهر سال جاری برای چهارمین بار اعتصاب کردند، جابجایی تولیدات برخی کارخانهها با مشکل روبرو شده و سازمان راهداری برای این کار از شبکه حمل و نقل جادهای یا کامیونهای خود مالکی و شرکت باربری ایثارگران استفاده کرده است.
پیشتر نیز نمایندگان مجلس در نامهای به رئیس جمهوری اسلامی اعلام کرده بودند که اعتصاب رانندگان موجب اختلال در توزیع سوخت و برخی اقلام کالایی در مناطق مختلف شده است.
اتحادیه مرغداران ایران نیز نسبت به کمبود دانه و خوراک مرغ در صورت ادامه اعتصاب رانندگان کامیون هشدار داده است.
دولت جمهوری اسلامی برای مقابله با اعتصاب رانندگان کامیون همزمان با تهدید و برخورد پلیسی با معترضان، تلاش کرده تا با توزیع محدود لاستیک با نرخ دولتی و برخورد با آنچه که شرکتهای باربری متخلف اعلام شد، رضایت رانندگان را جلب کند.
در همین راستا در حالیکه نزدیک به ۲۷۰ راننده کامیون در شهرهای مختلف دستگیر و به اعدام و اشد مجازات تهدید شدند، سازمان راهداری نیز ۵۰ هزار حلقه لاستیک را میان رانندگان و کامیونداران توزیع کرده است.
کریمی به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفته که توزیع ۵۰ هزار حلقه لاستیک مشکل کامیونداران و رانندگان را حل نمیکند و برای عادی شدن وضعیت به حداقل ۳۰۰ هزار حلقه لاستیک نیاز است.
او وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت از مصرفکننده را به دلیل اینکه در «کنترل نرخ لاستیک کوتاهی کردهاند»، یکی از عوامل بروز نارضایتی رانندگان و کامیونداران عنوان کرده است.
به گفته کریمی ناوگان حمل و نقل جادهای ایران ماهیانه به دستکم ۲۰۰ هزار حلقه لاستیک نیاز دارد.
او گفته که نمایندگیهای توزیع لاستیک با وجود توزیع حواله دریافت از سوی سازمان راهداری «خودسرانه قیمتها را افزایش دادند».
چهارمین اعتصاب سراسری رانندگان کامیون از یکم مهر امسال در چندین شهر ایران آغاز و به تمامی شهرها گسترش یافت.
شورای هماهنگی رانندگان کامیون در فراخوان اعتصاب خواستار تامین لوازم یدکی و لاستیک با قیمت مناسب، برخورد با دلالی و فساد شرکتهای باربری، شناسایی رانندگی تحت عنوان مشاغل سخت، پرداخت سهم دولت حق بیمه رانندگان، کاهش کمیسیون شرکتهای باربری، افزایش نرخ کرایه حمل بار و برخورد با فساد ماموران پلیس راه از جمله خواستههای رانندگان اعلام کرده است.
رانندگان کامیون پیش از این نیز در شهریور، مرداد و خرداد امسال اعتصاب کرده بودند. به دنبال اعتصاب رانندگان در خرداد امسال، مجلس شورای اسلامی کمیته ویژهای برای پیگیری مطالبات رانندگان تشکیل داد.
زهرا حسینی نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی بدو نام بردن از این کمیته گفته که ۵۰ جلسه با رانندگان تشکیل شده، اما هر بار که آنها جلو آمدهاند، مانع جدیدی مقابلشان ایجاد شده است.
او در صحن علنی مجلس گفته بود که پایانه باربری مبارکه اصفهان به عنوان یکی از بزرگترین پایانههای باربری ایران، به دلیل اعتصاب رانندگان به پارکینگ تبدیل شده است.