شهرداری تبريز قرارداد ۱۲ هزار ميليارد ريالی خط دو مترو تبريز را با قرارگاه خاتمالانبياء سپاه پاسداران امضا کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران، روز گذشته ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۰، اين قرارداد بين شهرداری تبريز و معاون هماهنگکننده قرارگاه خاتم الانبياء سپاه پاسداران امضا شد.
خط دوم مترو تبريز طولانیترين خط از خطوط چهارگانه مترو اين شهر است که ۲۲ کيلومتر و ۴۰۰ متر طول دارد و پيشبينی میشود ۲۰ ايستگاه در آن ايجاد شود.
مدت اجرای اين طرح هفت سال برنامهريزی شده است.
قرارگاه سازندگی خاتمالانبياء پس از جنگ هشت ساله ايران و عراق به فرمان آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران تشکيل شد و در طرحهای بزرگ صنعتی راهسازی، احداث راهآهن و صنايع نفت، گاز و پتروشيمی، سدسازی، انتقال آبونيرو و راهسازی همچنان فعاليت میکند.
اين قرارگاه در دولت محمود احمدینژاد بهعنوان يکی از پيمانکاران اصلی، بسياری از پروژههای دولتی را در اختيار گرفته است.
قرارگاه خاتمالانبياء سپاه پاسداران در دولت محمود احمدینژاد بهعنوان يکی از پيمانکاران اصلی، بسياری از پروژههای دولتی را در اختيار گرفته است
قرارگاه خاتمالانبياء سپاه پاسداران هماکنون پروژههای طرح توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی، احداث خط لوله ۹۰۰ کيلومتری انتقال گاز عسلويه به ايرانشهر، ساخت و تجهيز اسکلههای بنادر مهم ايران و بخش زيادی از مسکن مهر را در اختيار دارد.
اين قرارگاه پس از آغاز رياست جمهوری محمود احمدینژاد فعاليتهای خود را از ساخت راه و سدسازی که از سالهای پس از جنگ هشت ساله با عراق آغاز کرده بود، به نفت گسترش داده و پروژههای بسياری را با کمک دولت در اختيار گرفته است.
در اين دوران پای سپاه پاسداران به صنعت نفت باز شد و ۲۵ ميليارد دلار قرارداد با دولت امضا کرد و نيمی از سهام شرکت مخابرات ايران را خريد.
قرارگاه خاتمالانبياء با داشتن بيش از ۸۱۲ شرکت ثبتشده در داخل يا خارج ايران و ۱۷۰۰ قرارداد دولتی، تبديل به يک قدرت بزرگ اقتصادی در عرصههای مختلف اقتصاد ايران شده است.
رستم قاسمی، وزير نفت ايران پيش از اين که توسط رئيس جمهور ايران بهعنوان وزير منصوب شود فرماندهی قرارگاه خاتمالانبياء را بر عهده داشت.
رستم قاسمی پس از آن که بهعنوان وزير نفت معرفی شد گفت: “قرارگاه خاتمالانبياء بايد جايگزين شرکتهای بزرگ خارجی شود.
در ارديبهشتماه سال گذشته اين قرارگاه به همراه شرکتهای زيرمجموعه و رستم قاسمی، فرمانده وقت آن توسط آمريکا تحريم شدند.
يک ماه پس از اين اقدام شورای امنيت سازمان ملل نيز با صدور قطعنامهای اين قرارگاه و چهار مؤسسه زيرمجموعه آن بهنامهای مکين، رهاب، فاطر و مهندسين مشاور ايمنسازان را به همراه ۴۰ شرکت و مؤسسه ايرانی ديگر در فهرست تحريمهای خود قرار داد.