حسین نوری همدانی، یکی از مراجع تقلید شیعه در قم در دیدار با نماینده رهبر جمهوری اسلامی در دانشگاه‌ها از مصطفی رستمی خواست که دانشگاهیان را وادار به اثبات این فرضیه کند که تمام علوم ساخته و پرداخته اسلام و مسلمانان بوده است.

حسین نوری همدانی در دیدار و گفت‌وگو با مصطفی رستمی و هیأت همراه او در قم

علی خامنه‌ای، رهبر جموری اسلامی ۱۳ شهریور در حکمی مصطفی رستمی را به عنوان ريیس نهاد نمایندگی در دانشگاه‌ها منصوب کرد. خامنه‌ای در این حکم یادآوری کرده است که روحانیونِ حوزه‌های علوم دینی می‌بایست در دانشگاه‌ها به کار گرفته شوند. رستمی هم همراهی با گروهی از معاونانش به قم رفته که با برخی از مراجع تقلید شیعه دیدار و گفت‌وگو کند. روز گذشته ناصر مکارم شیرازی به نماینده خامنه‌ای در دانشگاه‌ها توصیه کرده بود که اگر کتاب‌های ترجمه شده از منابع غربی فرهنگ سکولار و ضدیت با دین را ترویج می‌کنند از سانسور کتاب‌های دانشگاهی غافل نشوند.

رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند که مصطفی رستمی و هیأت همراه او با آیت‌الله حسین نوری همدانی نیز دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند. نوری همدانی در این دیدار از نماینده خامنه‌ای در دانشگاه‌ها خواسته است که نشان دهد اسلام منشأ همه علوم بوده است:

«تمام دنیا برای برداشت‌های علوم از اسلام استفاده کرده‌اند. آن‌ها اما در حقیقت نمک خورده و نمکدان شکسته هستند، در نتیجه مردم فکر می‌‌کنند که علوم از غرب آمده است. به عنوان مثال در منابع دینی ما وجود دارد که برخی کرات دیگر قابلیت سکونت دارند ولی امروز کشف این مسأله را به یکی از دانشمندان غربی نسبت داده‌اند. شما باید اثبات کنید که تمام علوم ساخته و پرداخته اسلام و علمای بزرگ دین بوده است.»

حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری اسلامی ۵ اسفند سال گذشته در سخنانی گفته بود:

«عده‌ای در کشور ما سال‌ها وقت صرف کردند تا ریاضی، شیمی و فیزیک اسلامی درست کنند. ایشان پول، وقت و امکانات زیادی صرف کردند، اما حاصلی به دست نیاوردند.»

این سخنان زمینه‌ساز جدال رئیس قوه قضائیه با روحانی شد. صادق لاریجانی در پاسخ گفته بود روحانی مطالعه کافی ندارد. او درباره اینکه پول زیادی هم خرج «اسلامی شدن علوم» در ایران شده گفته بود نباید توقع داشت که در کوتاه‌مدت این کار به نتیجه برسد:

«اسلامی کردن علوم به عنوان یک موضوع مهم فلسفی، کلامی و دینی شکست نخورده بلکه این شکست خوردن توهم کسانی است که بیشتر کار سیاسی می‌کنند تا کار دقیق علمی و فلسفی.»

نوری همدانی اکنون یک بار دیگر در دیدار با نماینده خامنه‌ای در دانشگاه‌ها بر این معنا تأکید کرده و گفته است:

«الهیات، جامعه‌شناسی، روانشناسی و سایر علوم انسانی دیگر باید با رویکرد قرآنی و روایی به درستی تبیین و ارائه شود. دشمنان ما تلاش کردند حوزه و دانشگاه را از یکدیگر جدا کنند، بنابراین باید سعی کنیم این دو مرکز مهم را بیش از پیش به هم نزدیک کنیم.»

نوری همدانی همچنین گفته است که در دانشگاه‌ها نباید استادانی را به کار گرفت که دانش آن‌ها با «اساس اسلام» در تضاد باشد. به گفته نوری همدانی مناظره اما «مشکلی ندارد.»

پیش از این «من یک دانشجو» در گفت‌وگو با زمانه گفته بود اسلامی کردن علوم مانند فیزیک و شیمی به جایی نمی‌رسد، اما طرح اسلامی سازی علوم انسانی به دانشگاه ضربه خواهد زد. دانشجویان اما در یک «محیط پادگانی» جرأت اعتراض ندارند.

بیشتر بخوانید: