این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که دوشنبه ۱۹ شهریور صورت گرفته‌ یا در این روز خبرهای آنها منتشر شده‌اند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید به‌روز شود.

تجمع کارگران کارخانه داروگر با خواست از سرگیری تولید و پرداخت مطالبات معوقه

کارگران کارخانه داروگر در اعتراض به تعطیلی کارخانه تجمع کردند

کارخانه داروگر تعطیل شده و کارگران آن که هنوز حقوق ماه پیش را نگرفته‌اند بلاتکلیف مانده‌اند. کارگران یکشنبه ۱۸ شهریور مقابل کارخانه تجمع کردند و خواستار پاسخگویی مدیران شرکت شدند.

کارفرما گفته است تعطیلی کارخانه موقتی است و برای انجام تعمیرات سالانه صورت گرفته است.

کارگران می‌گویند تعطیلی کارخانه بدون اطلاع قبلی صورت گرفته است. آنها خواستار پرداخت حقوق معوقه و بازگشایی کارخانه هستند.

اعتصاب کارگران «پارس میلنگ» در اعتراض به اخراج

۴۰ تن از کارگران کارخانه پارس میلنگ (فولاد قزوین) واقع در تاکستان از صبح یکشنبه ۱۸ شهریور اخراج شده‌اند. کارفرما به بهانه کمبود نقدینگی کارگران را اخراج کرده و جلوی ورود این کارگران که ۴ ماه مزد معوقه دارند به کارخانه را گرفته است. کارگران شیفت صبح کارخانه، دوشنبه ۱۹ مرداد در اعتراض به اخراج همکارانشان دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کرده‌اند.

یکی از کارگران اعتصابی به ایلنا گفته است برخی کارگران اخراج شده ۱۵ سال سابقه کار دارند و ۱۸۲ کارگر کارخانه فاقد امنیت شغلی‌اند. آنها نگرانند اخراج‌های دیگری هم در راه باشد.

به گفته کارگران پارس میلنگ، تولید این کارخانه از ابتدای شهریور متوقف شده است. کارگران این کارخانه به تازگی دستمزد فروردین را دریافت کرده‌اند و مزد ۴ ماه اخیر آنان هنوز پرداخت نشده است.

تجمع کارگران تولی‌پرس مقابل فرمانداری شهر الوند

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران کارخانه تولی‌پرس در اعتراض به تعطیلی این واحد تولیدی و بلاتکلیفی شعلی خود دوشنبه ۱۹ شهریور مقابل فرمانداری شهر الوند واقع در استان قزوین تجمع کرده‌اند.

کارخانه تولی‌پرس تولیدکننده مواد شوینده از ۲۷ مرداد به دلیل مشکل در تهیه مواد اولیه تعطیل شد. کارفرما در این روز تعطیلی کارخانه را «موقت» اعلام کرده و از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری کرد.

۴۰۰ کارگر کارخانه با دو ماه دستمزد معوقه، به مرخصی اجباری فرستاده شدند.

کارگران تاکنون بارها در اعتراض به تعطیلی کارخانه تجمع کرده‌اند. اما مرخصی اجباری آن‌ها به جای پایان یافتن تمدید شد.

۱۰ شهریور کارگران در اعتراض به تمدید مرخصی اجباری از سوی کارفرما، مقابل اداره کار البرز تجمع کردند. سپس راهی فرمانداری شدند و مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند.

فردای آن روز کارگران در محل کارخانه تجمع کردند. این تجمع با وعده کارفرما مبنی بر پاسخگویی به مطالبات کارگران پایان یافت.

کارگران توضیح کارفرما که توقف تولید را به نبود مواد اولیه نسبت داده را نادرست خوانده و گفته‌اند تولید در کارخانه‌های رقیب تولی‌پرس به روال قبل ادامه دارد.

بیکارسازی دسته‌جمعی و  مرخصی‌های اجباری کارگران در واحدهای قطعه‌ساز خودرو

مهرزاد مؤیدی رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار در استان فارس گفته است واحدهای تولیدی قطعه‌ساز خودرو اخیرا تعدادی از کارگران خود را به مرخصی اجباری فرستاده و یا دست به اخراج دسته‌جمعی کارگران زده‌اند.

مؤیدی در گفت‌وگو با «فصل تجارت» به عنوان نمونه، از «شرکت اَخشان» تولیدکننده کمربندهای ایمنی نام برده است که برای دو کارخانه خودروسازی ایران خودرو و سایپا تولید می‌کند. این شرکت به دلیل افزایش قیمت تمام شده و ثابت ماندن قیمت محصولات خود، اخراج ۱۱۰ تا ۱۱۵ کارگر را در دستور کار قرار داده است. بخشی از این کارگران اخراج شده‌اند و بقیه نیز به زودی اخراج خواهند شد.

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار استان فارس همچنین از مرخصی‌های اجباری کارگران و تعطیلی یکی دو روزه در واحدهای قطعه‌ساز خودرو خبر داده است.

حدود یک ماه پیش دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو گفته بود تاکنون ۱۴ هزار کارگر این بخش تولید اخراج شده اند و سه هزار کارگر دیگر در معرض اخراج قرار دارند.

اعتراض کارگران «گروه صنعتی انتخاب» به بیکارسازی دسته‌جمعی

بیکارسازی دسته‌جمعی کارگران در «گروه صنعتی انتخاب» که از آغاز سال جاری شروع شده ادامه دارد. تعدادی از کارگران نیز ماه گذشته اخراج شده‌اند و کارگران باقیمانده نگران از دست دادن شغل خود هستند.

محمدی رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه در توضیح اخراج گسترده کارگران به خبرگزاری کار ایران(ایلنا) گفته است کارخانه با مشکل مواد اولیه روبروست و از بوروکراسی عریض و طویل رنج می برد.

رئیس شورای اسلامی کار افزوده است: «هر روز یک عده‌ای از کارگران با چشم گریان، کارخانه‌‌ها را ترک می‌کنند.»

حمیدرضا غزنوی سخنگوی کارخانه، مشکل نقدینگی و تهیه مواد اولیه کارخانه را تایید اما اخراج دسته‌جمعی کارگران راِ تکذیب کرده است.

غزنوی مدعی شده کارگران بیکار شده «خوب و کارآمد» نبوده‌اند و کاری که مدیریت انجام داده، «پالایشِ نیروی انسانی» بر اساس ارزیابی عملکرد کارگران است.

«گروه صنعتی انتخاب» تولیدکننده لوازم خانگی «اسنوا» و «هایر» است و در اصفهان قرار دارد.

اعتراض کارگران شهرداری «سی‌سخت» به ۵ ماه تعویق مزد

کارگران شهرداری «سی سخت» واقع در استان کهکیلویه و بویراحمد ۵ ماه است حقوق نگرفته‌اند. حقوق اسفند ۹۶ کارگران به تازگی پرداخت شده است. مسئولان شهرداری به ۱۱۵ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی این نهاد گفته‌اند شهرداری به دلیل کمبود منابع مالی توان پرداخت پرداخت دستمزد معوقه کارگران را ندارد.

کارگران ۶ تا ۱۳ سال سابقه کار دارند.

به نوشته ایلنا، مشکلات مالی شهرداری «سی سخت» ناشی از عدم پرداخت عوارض شهرداری از سوی نهادهای دولتی و خصوصی است.

اعتراض کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی به عدم تعیین وضعیت شغلی

«طرح جذب کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی» که در پی اعتراضات مستمر بیش از پنج هزار کارگزار بیمه کشاورزی در مجلس تصویب شده، هنوز میان مجلس و شورای نگهبان سرگردان است. شورای نگهبان ایراداتی به طرح وارد کرده و خواستار برطرف کردن آن توسط مجلس شده است. مجلس طرح را اصلاح نکرده است و نمایندگان مجلس تا مهر در تعطیلات به سر می‌برند.

کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی بارها در اعتراض به عدم تعیین تکلیف قراردادهای کاریشان تجمع اعتراضی برپا کرده‌اند.

تجمع اعتراضی رانندگان کامیون نیشابور

رانندگان کامیون نیشابور در اعتراض به حمل محموله‌های فولاد توسط قطار دست از کار کشیده و تجمع اعتراضی برپا کردند. کلیپی از این تجمع اعتراضی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

دادگاه خلیل کریمی فعال کارگری سنندج برگزار شد

خلیل کریمی کارگر ساختمانی و عضو هیئت‌مدیره اتحادیه آزاد کارگران دوشنبه ۱۹ شهریور در شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج حاضر شد و به اتهامات وارده پاسخ داد.

به نوشته اتحادیه آزاد کارگران ایران، خلیل کریمی که به دلیل شرکت در مراسم اول ماه مه، و مشارکت در کمپین نه به اعدام به «تبلیغ علیه نظام» متهم و دادگاهی شده است، در جلسه دادگاه اتهامات وارده را رد کرده است. او برگزاری چنین دادگاه‌هایی را «در راستای سرکوب معیشتی طبقه کارگر» و خاموش کردن صدای فعالان کارگری خوانده است.