منابع امنیتی می‌گویند در دومین روز بمباران‌ها نیروهای دولتی سوریه مناطق تحت کنترل شورشیان در شمال غرب این کشور را مورد حمله قرار دادند و دست‌کم پنج نفر را کشتند. همزمان ترکیه نیروهای تازه‌ای به این منطقه اعزام کرد.

به‌گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه نیروهای دولتی بشار اسد و متحدان روسی‌اش در ۷۲ ساعت گذشته یک هزار و ۶۰ بار به مناطق تحت کنترل شورشیان حمله هوایی کرده‌اند.
به‌گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه نیروهای دولتی بشار اسد و متحدان روسی‌اش در ۷۲ ساعت گذشته یک هزار و ۶۰ بار به مناطق تحت کنترل شورشیان حمله هوایی کرده‌اند.

شدت حملات در روز گذشته، یکشنبه ۹ سپتامبر / ۱۸ شهریور، به‌ویژه حملات هوایی، شلیک خمپاره و بمب‌های بشکه‌ای توسط بالگردها، در روستاهای جنوب ادلب و مناطق حما در شمال سوریه مشهود بود.

تشدید حملات در حالی صورت می‌گیرد که نگرانی‌ها نسبت به حملات گسترده قریب‌الوقوع به ادلب، آخرین سنگر شورشیان در سوریه، افزایش می‌یابد.

کلاه سفیدها، گروهی از مردم داوطلب سوری که در مناطق تحت کنترل شورشیان به حادثه‌دیدگان از بمباران‌ها کمک می‌کنند، گفته‌اند که در پی حملات به روستای هبیط واقع در ناحیه خان شیخون یک نوزاد و یک نوجوان کشته شدند.

سه نفر دیگر، از جمله یکی از افسران شورشی در حملات هوایی و گلوله‌باران‌ حما در شمال سوریه کشته شدند.

عبدالکریم رحمان، از اعضای کلاه سفیدها در حما اعلام کرد که نیمی از جمعیت محلی این منطقه را ترک کردند تا از بمباران‌ها خود را نجات دهند.

با این حال فعالان می‌گویند اگر چه صدها نفر منطقه را ترک کرده‌اند اما این به معنای آن نیست که موجی از شهروندان به سمت شمال حرکت کرده‌اند.

شورشیان می‌گویند در برخی موارد مردم صبح زود خانه‌های خود را ترک می‌کنند و هنگامی که خورشید غروب می‌کند و بمباران قطع می‌شود به خانه‌های خود بازمی‌گردند.

به‌گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه نیروهای دولتی بشار اسد و متحدان روسی‌اش در ۷۲ ساعت گذشته یک هزار و ۶۰ بار به مناطق تحت کنترل شورشیان حمله هوایی با بمب‌های بشکه‌ای انجام داده‌اند.

در پاسخ به این حملات، یک گروه مهم از شورشیان به نام «جبهه وطنی لیل تحریر» (NLF)، روز گذشته (یکشنبه) مواضع نیروهای دولتی سوریه در حما را مورد حمله قرار دادند.

از سوی دیگر، یک کاروان دیگر از نیروهای نظامی ترکیه روز یکشنبه وارد ادلب شد.

در طول ۱۰ روز گذشته شماری از کامیون‌های نظامی مشابه حامل سلاح و زره پوش به شمال سوریه وارد شده‌اند تا ۱۲ نقطه نظارت توسط سربازان ترکیه را در این منطقه تقویت کنند.

ایجاد پست‌های نظارتی در مناطق تحت کنترل شورشیان در غرب حلب، ادلب و حما، از جمله توافق‌هایی است که روسیه، ترکیه و ایران در جریان مذاکرات خود به آن دست یافته‌اند.

ترکیه در حال حاضر از سه میلیون پناهنده سوری نگهداری می‌کند. این کشور امیدوار است بتواند مانع از آغاز حمله گسترده به ادلب شود. پیشنهاد این کشور مبنی بر آتش‌بس روز جمعه گذشته در اجلاس سه‌جانبه روسیه، ایران و ترکیه در تهران رد شد.

سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه روز گذشته (یکشنبه) نسبت به جابه‌جایی هزاران نفر از مردم منطقه ادلب در صورت حمله نظامی گسترده به این استان هشدار داد و گفت: «ما به وضعیت انسانی رسیدگی خواهیم کرد و از آن دست نخواهیم کشید. ما مسئول موج پناهجویان در صورت حمله احتمالی نیستیم.»

در استان ادلب که در نزدیکی مرز ترکیه قرار دارد، حدود سه میلیون غیرنظامی زندگی می‌کنند که نیمی از آن‌ها پناهجویانی هستند که از مناطق دیگر سوریه به آن‌جا آمده‌اند.

وزیر کشور ترکیه افزود ۲۵۵ هزار و ۳۰۰ پناهجوی سوری در دو سال اخیر به خانه‌های خود بازگشتند، از جمله ۱۶۰ هزار نفر به «منطقه حفاظت‌شده فرات» در استان حلب رفته‌اند.

بیشتر بخوانید: