با پايان يافتن روند رأی‌گيری نهمين دوره انتخابات مجلس ايران، شمارش آرا آغاز شده است.

خبرگزاری‌های ايران از مشارکت ۶۸ درصدی مردم در انتخابات خبر داده‌اند اما اين آمار هنوز از سوی مراجع رسمی تأييد نشده است. مخالفان حکومت ايران نيز می‌گويند مشارکت در انتخابات مجلس پايين بوده است.

بر اساس نتايج اوليه انتخابات راه‌يافتن محمدرضا تابش از چهره‌های اصلاح‌طلب نزديک به محمد خاتمی، رئيس‌جمهور پيشين ايران به مجلس قطعی شده است. در همين حال مصطفی کواکبيان يکی ديگر از چهره‌های اصلاح‌طلب از راه‌يافتن به مجلس باز مانده است.

پروين احمدی‌نژاد خواهر محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران نيز نتوانست به مجلس راه پيدا کند. بر اساس خبرهای اولیه، نتایج آرا در شهرهای کوچک مشخص شده است.

تحليلگران مخالف حکومت ايران رأی دادن محمد خاتمی را معنادار و برای باز ماندن راه چانه‌زنی با حاکميت ارزيابی کرده‌اند

از مهم‌ترين رويدادهای انتخابات مجلس ايران، رأی دادن محمد خاتمی بود که پيشتر گفته بود در اين انتخابات شرکت نمی‌کند.

تحليلگران مخالف حکومت ايران رأی دادن محمد خاتمی را “معنادار و برای باز ماندن راه چانه‌زنی با حاکميت” ارزيابی کرده‌اند.

با اين حال شماری از روزنامه‌نگاران نزديک به احزاب اصلاح‌طلب از اين اقدام محمد خاتمی به شدت انتقاد کرده‌اند و وی را متهم کرده‌اند که به شر‌ط‌های پيشين خود پايبند نمانده است.

محمد خاتمی در يک سال گذشته بارها از “آزادی زندانيان سياسی از جمله ميرحسين موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، آزادی مطبوعات و اطلاع‌رسانی و برگزاری انتخابات رقابتی و آزاد” به عنوان شروط خود و احزاب اصلاح طلب برای حضور در انتخابات نام برده بود.

فعالان و مخالفان می‌گويند در شرايطی که حکومت ايران هيچ يک از اين شروط را عملی نکرده چرا خاتمی در انتخابات رأی داده است.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و حسن خمينی دو منتقد ديگر حکومت ايران نيز روز جمعه در انتخابات رأی دادند.

هاشمی رفسنجانی پس از رأی دادن به خبرنگاران گفت: “انشاء‌الله نتيجه انتخابات همان رأيی باشد که مردم به صندوق می‌اندازند.”

به گفته وی “اگر نتيجه همانی باشد که مردم در صندوق می‌اندازند انشاءالله مجلس خوبی خواهيم داشت.”

نهمين دوره انتخابات مجلس ايران در حالی برگزار شد که تقريباً همه گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی و نيروهای اصلاح‌طلبان اين انتخابات مجلس را تحريم کرده بودند.

آن‌ها اين انتخابات را “غيردمکراتيک” می‌دانستند و معتقد بودند حکومت ايران پس از سرکوب‌های سال ۸۸ در رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری همچنان به دستگيری، تهديد و آزار و اذيت مخالفان ادامه داده است و هيچ چشم‌اندازی در باز شدن فضای باز سياسی در ايران ديده نمی‌شود.

مخالفان حکومت و اصلاح‌طلبان از مردم خواسته‌ بودند در خانه‌های خود بمانند و در رأی‌گيری شرکت نکنند.

در اين انتخابات ۴۸ ميليون و ۲۸۸ هزار و ۷۹۹ نفر واجد شرايط رأی دادن بودند.در انتخابات مجلس بیش از سه هزار نامزد برای دست‌یابی به  ۲۹۰ کرسی مجلس با هم رقابت داشتند.