چيستا يثربی، کارگردان و نويسنده تئاتر و سينما در حال نگارش نمايش‌نامه “اسکار ۲۰۱۲” است. نمايش‌نامه‌ای پيرامون دريافت يک جايزه چندصدايی که به تفاوت واکنش ايرانی‌های داخل و خارج از کشور می‌پردازد.

چيستا يثربی امروز چهارشنبه دهم اسفندماه در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اين که نگارش چهار صحنه از نمايش‌نامه‌ “اسکار ۲۰۱۲” به پايان رسيده‌است، گفت: “قصد دارم اين اثر را در سال آينده بر روی صحنه مجموعه ايرانشهر ببرم. البته پيش از اين، برای اجرا در ايرانشهر متن ديگری را ارائه کرده بودم.”

وی تعداد بازيگران اصلی اين نمايش را هشت و تعداد بازيگران فرعی آن را نيز پنج بازيگر اعلام کرد و گفت: “اين نمايش‌نامه با الهام از «دشمن مردم» هنريک ايبسن به‌صورت مستند و بر اساس واقعيت همراه با چندين روش برخورد با اين رويداد نگاشته خواهد شد.”

کارگردان نمايش “ميهمان سرزمين خواب” با بيان اين‌که در اين نمايش، واکنش‌های رسانه‌های داخلی و خارجی، مردم داخل و خارج از کشور و نيز بازيگران و هنرمندان ايرانی مورد بررسی قرار گرفته است افزود: “اين اثر نمايشی درباره دريافت يک جايزه چندصدايی است و به تفاوت واکنش ايرانی‌های داخل و خارج از کشور اشاره می‌کند.”

چيستا يثربی در اين نمايش‌نامه به تأثيرات فرامتنی در روحيه مردم ايران از لحاظ جامعه‌شناسی و روان‌شناسی پرداخته است

کارگردان “چنگيزخان” با اشاره به اين که نمايش يادشده درباره اصغر فرهادی نيست، افزود: “اين نمايش پيرامون يک کارگردان ايرانی است که موفق به دريافت جايزه اسکار شده است.”

يثربی در نمايش “اسکار ۲۰۱۲” به پيش‌زمينه‌ها و ريشه‌يابی مسائل اجتماعی پشت پرده اسکار و واکنش مردم ايران از آغاز ساخت فيلم “جدايی نادر از سيمين” تا اکران فيلم و پس از آن، دريافت جايزه‌های متفاوت از جشنواره‌های مختلف و در پايان دريافت جايزه اسکار می‌پردازد.

نويسنده نمايش “اسکار ۲۰۱۲” همچنين در اين نمايش‌نامه به تأثيرات فرامتنی در روحيه مردم ايران از لحاظ جامعه‌شناسی و روان‌شناسی پرداخته است.

چيستا يثربی دکترای روان‌شناسی‌ دارد و فعالیت‌هایش را در زمينه تئاتر از سال ۱۳۶۸ آغاز کرد.

وی بيش از ۲۶ نمایش‌نامه نوشته و نمایش‌هایی چون جمعه دم غروب، دادگاه جادویی، زنی که تابستان گذشته رسید، سرخ سوزان، یک شب دیگر هم بمان سیلویا و زنی برای همیشه را کارگردانی کرده است.

وی تاکنون جوایز متعددی را از جشنواره‌های مختلف دریافت کرده است.

در واکنش به موفقيت جهانی “جدايی نادر از سيمين”، اثر اصغر فرهادی در هشتادوچهارمين مراسم اسکار، پيام‌های تبريک بسياری از سوی گروه کثيری از شخصيت‌های فرهنگی، اجتماعی، سياسی و هنری داخل کشور و نيز برون مرزی منتشر شد.

فيلم “جدايی نادر از سيمين” پيش از دستيابی به جايزه بهترين فيلم خارجی اسکار، همچنين توانست جايزه سزار فرانسه و جايزه بهترين فيلم خارجی جشنواره فيلم‌های مستقل آمريکا (اسپيريت) را از آن خود کند.

موفق‌ترين فيلم تاريخ سينمای ايران و نيز پرفروش‌ترين فيلم تاريخ سينمای ايران در خارج از کشور از يک سال گذشته تاکنون جايزه‌های گلدن گلوب، خرس طلايی بهترين فيلم و دو جايزه خرس نقره‌ای بهترين بازيگر زن و بهترين بازيگر مرد برای مجموعه بازيگرانش از شصت‌ويکمين دوره جشنواره بين‌المللی فيلم برلين، جايزه‌هايی از حلقه منتقدان لندن، ونکوور، لس آنجلس و نيويورک و جايزه بهترين فيلم خارجی چهل‌وهشتمين دوره انجمن فيلم سوئد را به‌دست آورد.