علی يونسی، وزير اطلاعات پیشین ايران گفت انحلال خانه سينما “کار اشتباهی بود که هيچ توجيهی ندارد.”

خانه سينمای ايران يک تشکل غيردولتی است که دی ماه سال جاری از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منحل شد.

انحلال خانه سينما مخالفت بسياری از سينماگران سرشناس ايرانی را در پی داشت.

يونسی در مصاحبه با روزنامه شرق که يکشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۰ چاپ شده، همچنين گفته است: “صنعت سينمای ايران جهش خوبی داشته است. دليل اين امر هم موفقيت بين‌المللی فيلم «جدايی نادر از سيمين» به کارگردانی اصغر فرهادی است که يک افتخار برای جامعه هنری به شمار می‌رود.”

خانه سينمای ايران يک تشکل غيردولتی است که دی ماه ۱۳۹۰ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منحل شد

وی افزود: “با اينکه محتوای آن را می‌پسندم اما فارغ از اين توانسته موفقيت بزرگی برای سينمای ايران رقم بزند و اين نشان می‌دهد که با همه محدوديت‌هايی که برای اين هنر وجود دارد سينماگران ايرانی توانسته‌اند خودشان را بالا بکشند و در حد انتظار مردم ايران و حتی يک قدم جلوتر در بازار بين‌المللی هم مورد توجه قرار بگيرند.”

“جدايی نادر از سيمين” روز سه‌شنبه چهارم بهمن‌ماه سال جاری (۲۴ ژانويه) در فهرست نهايی اسکار سال قرار گرفت و برای دو جايزه بهترين فيلم غيرانگليسی‌زبان و بهترين فيلم‌نامه تأليفی نامزد دريافت اسکار شد.

اين فيلم که پرفروش‌ترين فيلم‌ تاريخ سينمای ايران در جهان به‌شمار می‌رود جايزه‌های معتبر ديگری چون خرس طلايی بهترين فيلم و دو جايزه خرس نقره‌ای بهترين بازيگر زن و بهترين بازيگر مرد در شصت‌ويکمين دوره جشنواره بين‌المللی فيلم برلين؛ جايزه بهترين فيلم خارجی چهل‌وهشتمين دوره انجمن فيلم سوئد؛ جايزه حلقه منتقدان لندن، آمريکا، کانادا، ونکوور، لس آنجلس و نيويورک به‌عنوان بهترين فيلم غيرانگليسی‌زبان؛ و جايزه بهترين فيلم سال‌ آسيا ـ پاسيفيک را به‌دست آورده است.

فیلم “جدایی نادر از سیمین” همچنين جايزه شتر طلايی جشنواره جيپور هند را نصيب کارگردان آن اصغر فرهادی کرد. ساره بيات نيز جايزه بهترين بازيگر زن اين جشنواره را برای بازی در “جدايی نادر از سيمين” دريافت کرد.

چهارمين دوره جشنواره فيلم جيپور که از ۷ تا ۱۱ بهمن‌ ۱۳۹۰ در شهر جيپور کشور هند برگزار شد.