این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که روز ۳۱ فروردین ۱۳۹۷ صورت گرفته‌ یا در این روز خبرهای آنها منتشر شده‌اند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.

کازرون: معترضان نمازجمعه را به هم زدند

اعتراض عمومی به طرح تقسیمات کشوری در کازرون برای چندمین روز پیاپی ادامه داشت. معترضان به محل برگزاری نمازجمعه رفتتند و در خیابان‌های شهر تظاهرات کردند.

جمعیت معترضان که به نسبت روزهای گذشته افزایش یافته بود، در محل برگزاری نمازجمعه علیه مسئولان محلی، صدا و سیما شعار داند.

«دشمن ما همینجاست، همه‌ش می‌گن امریکا است» ، «ننگ ما ننگ صدا و سیمای ما»، «وای به روزی که مسلح شویم» از جمله شعارهای معترضان در کازرون بود.

معترضان همچنین در شعارهای خود خواستار حضور استاندار فارس و وزیر کشور در میان معترضان شدند و از استاندار فارس خواستند که استعفاء دهد.

آنها پارچه نوشته‌ای بزرگ به همراه داشتند که بر روی آن نوشته شده بود: ما خواستار تاسیس استان فارس غربی به مرکزیت کازرون هستیم.

اعتصاب در کردستان: بازار همچنان تعطیل است

تعطیلی بازار در شهرهای مختلف استان کردستان در روز جمعه نیز ادامه یافت. همچنین منابع محلی از تعطیلی بازار بمبه  سرپل ذهاب در همبستگی با معترضان در دیگر شهرها خبر دادند.

بازار سرپل ذهاب نیز در اعتراض به ممنوعیت تردد مرزی کولبران و افزایش تعرفه واردات از کردستان عراق تعطیل شد.

اعتصاب بازاریان و کسبه محلی در اعتراض به بستن گذرگاه‌های مرزی ایران و عراق و افزایش تعرفه گمرکی از یک هفته قبل آغاز شده و همچنان ادامه دارد. مرکز حقوق بشر کردستان با انتشار یک ویدئو از ادامه اعتصاب در شهرهای مختلف استان‌های کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی خبر داد.

سعید جلیلی عضو شورای امنیت ملی ایران پنجشنبه ۳۰ فروردین برای گفت‌وگو با معترضان به بانه سفر کرد، معترضان اما هنگام سخنرانی او مسجد را ترک کردند و خواستار بازگشایی مرزها شدند.

به گفته مقام‌های محلی ممنوعیت کولبری به بیکاری دست‌کم ۷۰ هزار تن در کردستان انجامیده است.

همزمان با ادامه اعتصاب کسبه و کولبران، منابع خبری از دستگیری برخی از معترضان طی روزهای گذشته خبر دادند. به گفته این منابع یادگار صادقی یکی از معترضان در بانه که اظهاراتش با سعید جلیلی عضو شورای امنیت ملی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، یکی از بازداشت شده‌گان است.

پیش از این نیز هفت تن از معترضان در شهرهای مختلف توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

با این حال بهمن مرادنیا استاندار کردستان گفت: «دولت مخالف کولبری است و می‌خواهد مراودات مرزی را به نحوی سازماندهی کند که مردم کردستان به عنوان بازرگان و پیله‌ور قانونی و مورد احترام شناخته شوند».

او از معترضان خواست تا از آنچه که «حرکت‌های احساسی که ممکن است مورد سوء استفاده عوامل منحرف قرار گیرد» خواند، خودداری کنند.


بیشتر بخوانید: