سرتيپ اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران گفته است: “گوگل موتور جستجو نيست بلکه ابزار جاسوسی است.”

احمدی مقدم سه‌شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۰ به خبرگزاری کار ايران (ايلنا) گفت: “وقتی که اطلاعات مورد نياز خود را در اينترنت جهانی جستجو می‌کنيم، در واقع رد پايی از اطلاعات شخصی خود برجای می‌گذاريم.”

گوگل يکی از بزرگ‌ترين موتورهای جست‌وجوی اينترنتی در جهان است.

وی افزود: “نبايد مرکز اطلاعات رايانه‌ای ما در خارج از کشور باشد، خودمان می‌توانيم اين مراکز را در داخل کشور داشته باشيم. بايد اتصالات‌مان هم از جايی امن صورت گيرد تا شاهد خرابکاری نباشيم.”

کارشناسان اينترنت می‌گويند ايران با راه‌اندازی اينترنت ملی، دسترسی کاربران اين کشور را به اينترنت جهانی محدود خواهد کرد

ایران از اینترنت به عنوان یکی از ابزارهای “جنگ نرم” نام می‌برد. “جنگ نرم” از نظر مسئولان جمهوری اسلامی ايران “تهديدات فرهنگی و اجتماعی دشمنان” عليه حکومت ايران است که شامل “انقلاب مخملی و عمليات روانی ـ رسانه‌ای” می‌شود.

به گفته فرمانده پليس ايران “اينترنت ملی در حفظ اطلاعات کشور و امنيت مردم بسيار موثر است، چه بسا تعدادی از کشورها هم‌چون کره جنوبی هم از اينترنت ملی استفاده می‌کنند.”

احمدی مقدم گفت: “استفاده از اينترنت ملی به معنای قطع ارتباط با جهان نيست و ما به تعاملات خود در سطح جهانی ادامه می‌دهيم.”

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ايران می‌گويد تا چند ماه آينده اينترنت ملی را راه‌اندازی می‌کند.

اينترنت پاک و اينترنت حلال از جمله نام‌های ديگری است که درباره اينترنت ملی از سوی مقام‌های ايران به کار برده می‌شود.

به گفته دولت ايران، سايت‌های “غيراخلاقی” از اینترنت پاک حذف می شوند.

کارشناسان اينترنت می‌گويند ايران با راه‌اندازی اينترنت ملی، دسترسی کاربران اين کشور را به اينترنت جهانی محدود خواهد کرد.

سازمان گزارشگران بدون مرز که انجمنی غيردولتی در دفاع از آزادی اطلاع‌رسلانی است، اينترنت ملی ايران را “طرحی عليه آزادی بيان و اينترنت جهانی” توصيف کرده و آن را در خدمت “تشديد سانسور و کنترل گسترده شهروند وب‌نگاران” ناميده است.