عادل جبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی اعلام کرد که ریاض در حال مذاکره با واشنگتن درباره اعزام نیروهای نظامی به سوریه در چارچوب ائتلاف جهانیِ گسترده است. آمریکا قصد دارد نیرویی از کشورهای عربی را جایگزین نیروهای نظامی خود در سوریه کند.
بهگزارش رویترز، عادل جبیر سهشنبه ۱۷ آوریل / ۲۸ فروردین در یک کنفرانس خبری در ریاض، در کنار آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که پیشنهاد اعزام نیرو به سوریه «جدید نیست» و پیش از این ریاض آن را با باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در میان گذاشته بود.
عادل جبیر گفت: «ما از آغاز بحران سوریه در حال گفتوگو با آمریکا در مورد اعزام نیرو به سوریه هستیم. این پیشنهاد را به دولت اوباما مطرح کردیم که اگر آمریکا به سوریه نیرو میفرستد (…) عربستان سعودی و دیگر کشورها هم اعزام نیرو در چارچوب سهمیه خود را در نظر بگیرند.»
عربستان سعودی اعلام کرده بود که حاضر است در سال ۲۰۱۶ نیروی زمینی خود را برای نبرد با گروه «دولت اسلامی» (داعش) در عراق و سوریه، اعزام کند.
بهرغم شرکت عربستان سعودی در حملات هوایی علیه داعش از آغاز سال ۲۰۱۴، این کشور نتوانست نیروی زمینی خود را در این نبرد وارد کند.
اظهارات وزیر خارجه عربستان سعودی یک روز پس از گزارش وال استریت ژورنال بیان میشود که اعلام کرده بود دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بهدنبال گردآوری نیرویی از کشورهای عربی، شامل عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای جایگزینی نیروهای نظامی آمریکا در سوریه است.
بر اساس این گزارش، نیروی در نظرگرفتهشده عربی که جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ امیدوار است مصر نیز به آن بپیوندد، مسئولیت ثبات منطقه شمال شرق سوریه را برعهده خواهد داشت.
پتی کالهان، گزارشگر الجزیره در واشنگتن میگوید واکنش وزارت دفاع آمریکا به طرح عربستان سعودی «بسیار محتاطانه» خواهد بود. او میگوید: «در بین رهبران ارتش آمریکا نگرانیهای بسیاری در مورد توانایی نیروهای سعودی وجود دارد. نگاه کنید به جنگ یمن که آمریکا به آنها در زمینههای اطلاعاتی و سوختگیری کمک کرد. فاجعههای انسانی بروز کرد و شماری از مدارس و بیمارستانها مورد حمله قرار گرفتند، موضوعی که نگرانیهای بزرگی را در میان فعالان حقوق بشر برانگیخته است.»
بهگفته این گزارشگر، پرسش کلیدی دیگر این است که بر سر نیروهای آمریکایی در سوریه چه خواهد آمد. آیا آنها باید در چارچوب مأموریت گسترده باقی بمانند؟ «بههیچ وجه روشن نیست که ترامپ با چنین چیزی موافق باشد».
بهگفته وزارت دفاع آمریکا، حدود دو هزار سرباز آمریکایی در سوریه مستقر هستند.
کاخ سفید ۴ آوریل/ ۱۵ فروردین با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که حضور نظامی آمریکا در سوریه به پایان میرسد. در همان حال یادآوری کرده بود که آمریکا و متحدانش نسبت به انهدام کامل بقایای داعش در سوریه متعهدند.
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل ۱۵ آوریل / ۲۶ فروردین سه شرط را برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه برشمرد: این ضمانت که ارتش سوریه دیگر هرگز از سلاح شیمایی استفاده نکند، از بین رفتن کامل بقایای داعش و اینکه تکلیف حضور ایران در سوریه هم مشخص شود.
بیشتر بخوانید:
شبکه خبری الجزیره متعلق به امیر قطر است .
چرا اظهار نظر گوینده ناشناس را بعنوان نظر رسمی دولت امریکا جا زده اید؟!
Nasim Azadi / 19 April 2018