ائتلاف عربی بهرهبری عربستان سعودی سهشنبه ۳ آوریل / ۱۴ فروردین از حمله جدید حوثیهای یمن به یک نفتکش سعودی خبر داد و اعلام کرد که این حمله «خسارات جزئی» در پی داشته است.
ائتلاف عربی اعلام کرده که حوثیهای یمن در آبهای بینالمللی دریای سرخ و در نزدیکی بندر حدیده به نفتکش سعودی حمله کردهاند و اطلاعات بیشتری هم در مورد سلاح مورد استفاده حوثیها در این حمله و یا میزان آسیبهای واردشده به نفتکش سعودی ارائه نداده است.
ائتلاف عربی افزوده که یک کشتی متعلق به یکی از کشورهای عضو ائتلاف بهسرعت وارد عمل شده اما جزئیات دیگری از ماجرا را اعلام نکرده است.
ژنرال ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف عربی در اینباره گفته که یک کشتی ائتلاف نفتکش سعودی را تا ناوگان شمال همراهی کرده است. او این حمله را یک «حمله تروریستی» بهمنظور تهدید کشتیهای واردشده به بندر بابالمندب دانست. از این بندر برای انتقال نفت از خلیج فارس به اروپا استفاده میشود.
حملات موشکی گذشته حوثیهای یمن هر بار پای ایران را به میان کشانده است. در جنگ یمن ایران از شیعیان حوثی در برابر نیروهای عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن حمایت میکند و ائتلاف عربی بهرهبری عربستان سعودی از حکومت یمن. جنگ یمن را «جنگ نیابتی» عربستان سعودی و ایران میدانند.
آخرین حملات موشکی شیعیان حوثی به خاک عربستان سعودی شب ۲۵ مارس / ۵ فروردین رخ داد. در این حملات حوثیها شمال شرق ریاض و شهرهای نجران، جازان و خمیش مشیط را هدف ۷ حمله موشکی قرار دادند. وزارت دفاع سعودی اعلام کرد که با موفقیت موشکها را رهگیری و نابود کرده است. با این حال یک کارگر مصری بر اثر این حملات در ریاض کشته و چند نفر دیگر زخمی شدند.
عربستان سعودی در فردای این حملات ایران را متهم کرد که به حوثیها موشک میرساند. واشنگتن، لندن و پاریس نیز ایران را متهم کردند که به حوثیها سلاح میرساند، اما ایران این اتهامات را رد کرده و میگوید هدف عربستان سعودی از طرح این اتهامات «انحراف افکار عمومی از جنایات خود در یمن» است.
روز سهشنبه جامعه جهانی در کنفرانس یمن در ژنو کمک دو میلیارد دلاری به مردم یمن را تصویب کرد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل تصویب این کمک را «موفقیتی قابل توجه» دانست و طرفهای جنگ در یمن را فراخواند تا به جنگ سه ساله پایان دهند.
بهگفته دبیرکل سازمان ملل، سهچهارم جمعیت یمن در انتظار کمکهای غذایی، آب آشامیدنی، دارو و دیگر مواد مورد نیاز هستند. خطر گرسنگی تقریباً ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمله کودکان را تهدید میکند. افزون بر این بیماری وبا گسترش یافته و بیمارستانها به دلیل جنگ تنها میتوانند بهطور محدود بیماران را درمان کنند. بسیاری از بیمارستانها آسیب دیده و یا کاملاً تخریب شدهاند. افراد غیرنظامی بدون حفاظت در معرض جنگ و خشونت قرار دارند.
تخمین زده میشود که در مدت سه سال جنگ در یمن ۱۰ هزار نفر کشته شدهاند.
بیشتر بخوانید: