ايران می‌گويد نيروگاه اتمی بوشهر اول فروردين ۱۳۹۱ (۲۰ مارس ۲۰۱۲) به ظرفيت نهايی می‌رسد و هزار مگاوات برق هسته‌ای به شبکه سراسری برق اين کشور وارد می‌شود.

مجيد نامجو، وزير نيروی ايران چهارشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۰ به خبرزگاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: “برای توليد هزار مگاوات برق (به عنوان ظرفيت نهايی توليد برق در نيروگاه بوشهر) نياز به تست‌های نهايی و تأييديه سازمان انرژی اتمی بود که اين مراحل در حال انجام است.”

به گفته نامجو “تست‌های اتصال ۱۰۰، ۳۰۰، ۴۰۰ و ۵۰۰ مگاواتی برق هسته‌ای به شبکه سراسری با موفقيت انجام شده است.”

نفوذ کرم کامپيوتری استاکس‌نت به سيستم‌های نيروگاه بوشهر، باعث شد تا راه‌اندازی اين نيروگاه در يک سال اخير چندين بار به عقب بيفتد

وی افزود: “ژنراتورهای توليد برق امتحان خود را در تست‌های اوليه پس داده‌اند و منتظريم تا سازمان انرژی اتمی اعلام آمادگی کند تا ما نسبت به اتصال و وارد مدار کردن اين ميزان انرژی (هزار مگاوات) الکتريسيته اقدام کنيم.”

يک هفته پيش نيز شرکت “انرگو اتم” اوکراين اعلام کرد در حال حاضر نيروگاه اتمی بوشهر در مرحله استفاده از ۵۰ درصد ظرفيت خود قرار دارد و قرار است مراحل بعدی استفاده از ۷۵ و ۱۰۰ درصد ظرفيت انجام شده و اين نيروگاه در نيمه اول سال آينده ميلادی برای بهره‌برداری به ايران تحويل داده شود.

نيروگاه بوشهر نخستين نيروگاه اتمی ايران است که از ۳۵ سال پيش ساخت آن آغاز شده اما هنوز راه‌اندازی نشده است. ايران می‌گويد هدفش از راه‌اندازی نيروگاه بوشهر توليد برق است.

عمليات احداث اين نيروگاه در سال ۱۳۵۵ و در زمان محمدرضا پهلوی، آخرين پادشاه ايران طی قراردادی با کشور آلمان آغاز شد. اما در زمان جنگ ايران و عراق در دهه ۶۰ خورشيدی، آلمان از ادامه همکاری در اين پروژه انصراف داد.

با انصراف آلمان، روسيه از ۱۵ سال پيش کار احداث نيروگاه بوشهر را آغاز کرده اما تاکنون زمان راه‌اندازی اين نيروگاه چندين بار به تعويق افتاده است.

حسين نجابت يکی از نمايندگان مجلس ايران ۱۴ شهريور امسال گفت روسيه در راه‌اندازی نيروگاه اتمی بوشهر “رو راست” نبوده و پس از افتتاح کامل اين نيروگاه “بايد برای هميشه با حضور روس‌ها در طرح‌های اتمی ايران خداحافظی کرد.”

با تأخيرهای پی‌درپی در راه‌اندازی نيروگاه بوشهر، مجلس ايران کميته‌ای برای بررسی اين موضوع تشکيل داد.

حسن غفوری‌فرد، رئيس کميته ويژه بررسی علل تأخير نيروگاه بوشهر چندی پيش به خبرگزاری مهر گفت ممکن است ساخت يک نيروگاه اتمی‌ جديد از تکميل نيروگاه بوشهر باصرفه‌تر باشد.

در همين حال نفوذ کرم کامپيوتری استاکس‌نت به سيستم‌های نيروگاه بوشهر، باعث شد تا راه‌اندازی اين نيروگاه در يک سال اخير چندين بار به عقب بيفتد. با اين حال ايران می‌گويد اين کرم جاسوسی را تحت کنترل درآورده است.