نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ، با نمایش قطعه‌ای از یک پهپاد سرنگون‌شده منتسب به ایران، این کشور را بزرگترین تهدید در جهان خواند. اندکی بعد، محمدجواد ظریف این عمل بنیامین نتانیاهو را به «سیرک کارتونی» تشبیه کرد.

بنیامین نتانیاهو در کنفرانس امنیتی مونیخ

بنیامین نتانیاهو یکشنبه ۲۹ بهمن/ ۱۸ فوریه، در جریان سخنرانی خود تهدید کرد تل‌آویو در صورت لزوم علاوه بر متحدان منطقه‌ای ایران، علیه خود این کشور نیز وارد عمل خواهد شد.

نخست وزیر اسرائیل سپس تکه فلزی را نمایش داد که به گفته او قطعه‌ای از یک پهپاد ایرانی است که در خاک اسرائیل سرنگون شده بود. در این هنگام او با لحنی کنایه‌آمیز، خطاب به محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران گفت: «آقای ظریف این قطعه را می‌شناسید؟».

تنش‌ها میان ایران و اسرائیل از هفته گذشته افزایش یافته است.

ارتش اسرائیل شنبه ۱۰ فوریه / ۲۱ بهمن اعلام کرد که یک پهپاد ایرانی را بر فراز آسمان این کشور سرنگون و به دنبال آن پایگاه‌های متعلق به تهران را در خاک سوریه بمباران کرده است. تهران اما ایرانی بودن این پهپاد را تکذیب می‌کند.

نخست وزیر اسرائیل اسرائیل که برای اولین بار در کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی می‌کرد، گفت: «ما اجازه نخواهیم داد که ایران طناب ترور را به دور گردن اسرائیل بیندازد».

نتانیاهو (راست) قطعه‌ای از یک پهپاد را در دست دارد

او در آخرین روز این کنفرانس با نمایش نقشه‌ای از گسترش حضور ایران در خاورمیانه، مصرانه از ایالات متحده و اروپا خواست تا فوراً برای مقابله با ایران دست به کار شوند. او گسترش ایران در منطقه را «خطرناک» دانست.

پنجاه‌وچهارمین دوره  کنفرانس امنیتی مونیخ جمعه ۱۶ فوریه / ۲۷ بهمن با حضور ۵۰۰ سیاستمدار و کارشناس، از جمله ۲۰ نفر از سران کشورها و ده‌ها وزیر در هتل بایریشر هوف آغاز شد.

از ایران نیز وزیر امور خارجه ایران به همراه معاونانش در کنفرانس سه روزه مونیخ حضور دارند.

ظریف: امروز شاهد یک سیرک کارتونی بودیم

محمدجواد ظریف که پس از نتانیاهو صحبت می‌کرد در واکنش به سخنرانی نخست وزیر اسرائیل گفت: «امروز شاهد یک سیرک کارتونی بودیم! اجازه دهید به موضوعات جدی بپردازیم».

او در رد اتهامات نتانیاهو درباره تلاش ایران برای ایجاد یک امپراتوری در منطفه گفت «نمی‌خواهیم در منطقه هژمون باشیم؛ دوران هژمونی گذشته است».

وزیر خارجه ایران ضمن هشدار نسبت به بحران در میان کشورهای خلیج فارس خواستار یک معماری امنیتی جدید در این منطقه شد و بار دیگر پیشنهاد داد که یک مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای ایجاد شود. ایران بارها از ترکیب و عملکرد شورای همکاری خلیج فارس انتقاد کرده است.

او از کشورهای عرب خلیج فارس خواست تا با این پیشنهاد ایران موافقت کنند.


در همین زمینه