از خیابانهای اهواز تا مجلس فاصله زیادیست. در خیابانها مردم از شدت گرد و غبار از حال میروند، در مجلس نمایندگان خورستان را به بودجه مرحمتی از صندوق توسعه ملی ارجاع میدهند که بخش عمدهای از آن هزینه بودجه نظامی ایران میشود. در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، پنجشنبه ۲۶ بهمن نمایندگان استان خوزستان در اعتراض به بیتوجهی دولت به بحران ریزگردها در استان خوزستان صندلیهای خود را ترک کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان خواستار الحاق بندی به لایحه بودجه برای حل بحران ریزگردهای خوزستان بودند.
در روزهای گذشته مسئولان محیط زیست استان خوزستان اعلام کرده بودند که میزان گرد و غبار در اهواز به بیش از ۶۰ برابر حد مجاز رسیده. در شبکههای اجتماعی فیلمی منتشر شده که نشان میدهد مردم در خیابانها از شدت گرد و غبار از حال میروند.
از حال رفتن یک شهروند اهوازی در نتیجه گرد و خاک وحشتناک و کشنده ..#Ahvaz#اهواز#اهواز_هوا_ندارد#اهواز_هوا_برق_آب_زندگی_ندارد #نه_به_جمهوری_اسلامی#بپاخیز_هموطن#رفراندوم_بعدازسرنگونی#براندازم#ایران_اشغالی#ایران_را_پس_میگیریم#حامی_شاهزاده_رضا_پهلوی_هستم pic.twitter.com/SvkeblDXmL
— ¤ رادمان ¤ (@RadmanIrani) 14. Februar 2018
همچنین عده زیادی از اهوالی اهواز نیز به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کردهاند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به تجمع نمایندگان استان در جایگاه هیأت رئیسه گفت:
مسأله مشکلات خوزستان مسئله جدی است و همه باید کمک کنیم روش باید اینگونه باشد که هم بودجه در نظر بگیریم و هم پیگیر باشیم.
لاریجانی یادآوری کرد که در بودجه سال، اعتباری به مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار به محیط زیست و ریزگرد ها اختصاص یافته است. این اعتبار از طریق صندوق توسعه ملی و با دستور رهبر جمهوری اسلامی، به نام حل بحران استان خوزستان تأمین شده. این مبلغ فقط بخشی از اعتبار کلانتریست که به از محل صندوق توسعه ملی برای تأمین بودجه نظامی ایران معین شده است. بخش اول را در رسانههای داخلی برجسته کردند، در مورد بخش دوم اما سکوت پیشه کردند.
سرانجام قرار شد قرار شد جلسه ویژهای برای رسیدگی به مشکلات زیستمحیطی خوزستان (توقف انتقال آب، تسریع در کنترل کانونهای ریزگردها و همچنین تخصیص اعتبارت ویژه برای این موارد) ساعت ۱۸ پنجشنبه ۲۶ بهمن و با حضور رئیس مجلس، معاون اول رئیس جمهور، وزرای نیرو و جهاد کشاورزی و برخی دیگر از مسئولان برگزار شود.
به گفته عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست ریزگردها منشأ داخلی دارد. کلانتری روز گذشته در حاشیه برگزاری جلسه هیأت دولت به خبرنگاران گفته بود:
«وقتی حقآبه محیط زیست داده نمیشود و وضعیت رودخانه کارون نیز این گونه است باید شاهد وجود ریزگردها باشیم.»
بیشتر ببینید: