احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران انتقاد کرده که چرا در سخنرانی سالگرد انقلاب خود به موضوع همهپرسی اشاره کرده و دشمن «شادکن» شده است.
احمد خاتمی به خبرگزاری فارس گفته است که سخنان حسن روحانی در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال «وحدتآفرین» و «مناسب» نبود و «به حدی برای بدخواهان انقلاب شیرین بود» که تبدیل به تیتر اول شبکههای مخالف حکومت شد.
حسن روحانی در مراسم حکومتی سیونهمین سالگرد انقلاب ۱۳۵۷ گفته بود: «اصل ۵۹ قانون اساسی میگوید در برخی موارد قانونگذاری و اعمال قوه مقننه در مسایل مهم اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، مراجعه به آراء مستقیم مردم است. اگر در دو مسأله اختلاف نظر داریم، دعوا و شعار ندارد، صندوق آراء را بیاوریم و طبق اصل ۵۹ قانون اساسی هر چه مردم گفتند، به آن عمل کنیم.»
احمد خاتمی در پاسخ به روحانی گفته است: «اصل ۵۹ قانون اساسی و همهپرسی برای جایی است که راهکار قانونی وجود نداشته باشد و زمانی که راهکار قانونی است همه باید ملزم به آن باشند.»
او اظهار امیدواری کرده که روحانی «سخنان خود را اصلاح و دشمنان را مأیوس کند»، چراکه بهگفته او «روشن است این سخنان در مسیر وحدت نیست».
بهدنبال سخنان روحانی در مورد همهپرسی، گروهی از مخالفان دولت و اصولگرایان نیز با آن به مخالفت برخاستند. حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان و از مخالفان دولت نیز در اینباره گفت: «همهپرسی که در اصل ۵۹ قانون اساسی آمده است، مربوط به مواردی است که قانون درباره آن گویا و صریح نیست که در آن صورت با تصویب دوسوم نمایندگان مجلس درباره آن همهپرسی صورت میگیرد اما وظایف قانونی رئیسجمهور بهصراحت در قانون اساسی و قوانین جاری آمده است. این بعد از سخنان ایشان حدیث مفصل دیگری است که نباید از کنار آن با بیتوجهی عبور کرد.»
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان نیز در متنی که در کانال تلگرامیاش منتشر کرد هشدار داد که حسن روحانی با تفسیر به رأی قانون اساسی از مدار انقلاب خارج نشود. او در پاسخ روحانی نوشت که رئیس جمهوری اسلامی اصل ۵۹ قانون اساسی را که مربوط به قوه مقننه است با اصل دیگری از قانون اساسی اشتباه گرفته. او نوشت پرسش از رئیس جمهور اسلامی بر اساس قانون اساسی از حقوق مجلس است، اما مجلس تاکنون به خاطر کمبودها و ناکارآمدیها از استیضاح رئیس جمهور غافل مانده است.
احمد خاتمی خطاب به مخالفان حکومت گفته است: «بنده به شبکه دولتی ضد اسلامی، ضد ایرانی و به ضدانقلاب فراری که دلخوش به برخی اظهارنظرها شدهاند میگویم که آنها هرگز به آرزوی خود برای رفراندوم و همهپرسی عمومی نخواهند رسید. (…) این جریان میخواهد سفره اسلام، ولایتفقیه را با رفراندوم جمع کند، (…) رؤیای ضدانقلاب در این زمینه هیچگاه محقق نخواهد شد و اسلام و اهلبیت در این کشور ماندنی است.»
در روزهای اخیر ۱۵ تن از فعالان سیاسی و مدنی ایران نیز همزمان با سالگرد انقلاب بهمن ۵۷ اعلام کردند که به نظر آنها نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از چهار دهه که از تأسیس آن میگذرد اصلاحناپذیر است و خواهان برگزاری رفراندوم برای تعیین نوع حکومت آینده ایران و تغییر مسالمتآمیز حکومت به دموکراسى سکولار پارلمانى شدند.
بیشتر بخوانید:
گره زد ن این دوتا لغت از طرف این مردیکه الدنگ خیلی جالبه: سفره اسلام، ولایتفقیه
راستش سر این سفره اسلام یکعده خاص خوب پروار شدن از نعمت ولی فقیه .
قبلا برای دو تومن روضه امام حسین میخوندن الان بدون خوندن روزه میلیارد میلیارد میبرن. هرکی بود راضی به دست کشیدن نمیشد از این خوان نعمت.
روزبه / 14 February 2018
وقتی آقای احمدخاتمی عضومجلس خبرگان رهبری معتقداست که بارفراندوم میخواهندسفره اسلام ولایت فقیه راجمع کنند،این کلام وبیان ایشان بخوبی نشان میدهدکه خودایشان ودوستان وهمکاران ش وبلکه کلیت نظام وکارگزاران وولایتمداران،یقین دارندکه درصورت رفراندوم،اکثریت مردم به”حکومت ولایی”و”ولایت فقیه”،رأی منفی میدهند،والااگرمطمئن بودندکه بابت همین”ولایت فقیه”رفراندومی صورت میگرفت واکثریت مردم رأی”آری”به این “سیستم”میدادندهیچگاه این گونه حرف نمیزد.
معنای اینگونه سخن واظهارنظرکاملاپیداومشخص است ونشانه ضعف درونی حاکمیت وبی پشتوانه بودن آن وپشت کردن جامعه به سبستم”ولایت فقیه”است.
shahab / 15 February 2018