وزارت بهداشت ایران میگوید آمار افراد معتاد به مواد مخدر افزایش یافته است و اکنون بیش از ۲.۵ میلیون نفر در ایران معتاد هستند. مشاور امور زنان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم گفته همزمان با افزایش مصرف دخانیات، مصرف ماده روانگردان «گل» بین دختران افزایش یافته است.
بر اساس اعلام ستاد مبارزه با موادمخدر، حدود دو میلیون و ۸۰۸ هزار مصرف کننده مواد مخدر در کشور وجود دارد و بالاترین مصرف مواد مخدر با بیش از ۶۶ درصد مربوط به تریاک است.
محمد هادی ایازی، معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت گفته با توجه به افزایش آمار اعتیاد باید اقدامات پیشگیرانه صورت بگیرد و دستگاههای فرهنگی مانند صدا و سیما و وزارت ارشاد باید در حوزه فرهنگی برای مبارزه با اعتیاد فعالیت کنند.
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت تاکید کرده: «درصد مصرف هروئین، شیشه و گل در حال افزایش است. در این مورد باید اطلاعرسانی شود که معتادان برای ترک به کمپها مراجعه کنند و خانوادههایشان نیز به آنها کمک کنند. همچنین متادون باید مثل دارو فرض شود که فرد بعد از ترک از آن استفاده کند. نباید به اعتیاد به متادون اعتیاد سفید بگویید، زیرا جایگزین مناسبی است.»
ایازی گفته وابستگی افراد به داروی ترک اعتیاد متادون پس از ترک ماده مخدر شیشه یا هروئین به اندازه هروئین یا شیشه خطرناک نیست: «متادون یک دارو است. افرادی که اعتیاد داشتند و ترک میکنند باید از متادون استفاده کنند زیرا راهی جز این ندارند. متادون به مراتب بسیار بهتر از مصرف هروئین و شیشه است. جامعه پزشکی متادون را به افرادی که ترک میکنند، توصیه میکند.»
از سوی دیگر مشاور امور زنان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم گفته همزمان با افزایش مصرف دخانیات، مصرف ماده روانگردان «گل» بین دختران افزایش یافته است.
ساره محمدی گفته است: «این یک واقعیت است که آسیب های اجتماعی در بین دختران و زنان رو به افزایش است. یکی از این آسیبها رو آوردن آنان به سیگار، قلیان و مواد مخدر است و به خصوص مصرف مواد صنعتی و روانگردان بین دختران بیشتر شده است که آسیب آن به مراتب بیشتر از مواد مخدر سنتی است.»
به گفته مشاور امور زنان در وزارت بهداشت، سطح تحصیلات افراد ربطی به تمایل افراد به مصرف به این نوع مواد ندارد زیرا این نوع اعتیاد در میان نوجوانان، جوانان و افراد با تحصیلات بالای دانشگاهی نیز شیوع دارد.
بر این آمار ارائه شده توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر در ایران در بین مصرف کنندگان مستمر، پس از تریاک، مصرف خانواده حشیش و گل با فراوانی ۴.۴ درصد رتبه دوم را دارد. اغلب مصرف کنندگان گل مردان، افراد دارای تحصیلات دیپلم و زیردیپلم و مجردها هستند. همچنین بر اساس نتایج پیمایش ملی اعتیاد، ۱۴.۸ درصد از مصرف کنندگان مواد روانگردان گل دانشجو و ۳.۷درصد آنان دانش آموز هستند.