رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه ايران گفت ايران در برابر تصميم بريتانيا که سفارت جمهوری اسلامی را تعطيل کرده و ديپلمات‌ها را از اين کشور اخراج کرده، اقدام متقابل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهمان‌پرست امروز شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۰ در حاشيه مراسم استقبال دانشجويان از ديپلمات‌های ايرانی گفت: “اگر قرار باشد در خصوص ارتباط با انگليس تصميمی گرفته شود حتماً آن تصميم در راستای منافع کشور اتخاذ خواهد شد.”

پس از پايان ضرب‌الاجل دو روزه دولت بريتانيا به اعضای سفارت ايران برای ترک اين کشور، کارکنان اين سفارت‌خانه روز جمعه ۱۱ آذر لندن را ترک کردند.

به گفته مهمان‌پرست، بريتانيا پس از تصميم ايران برای کاهش سطح روابط دو کشور “احساس تحقير” کرد و “برای اينکه اين مسأله را تحت‌الشعاع قرار دهد با يک اقدام شتابزده، ديپلمات‌های ايران را از خاک کشور خود اخراج کرد.”

رابطه ايران و بريتانيا که از دو هفته پيش و در پی تصميم لندن برای تحريم بانک مرکزی ايران به شدت دچار تنش شده بود، با تصميم ايران برای کاهش سطح روابط دوجانبه و اخراج دامينيک چيلکات، سفير بريتانيا در تهران و اقدام متقابل بريتانيا در تعطيل کردن سفارت جمهوری اسلامی در لندن و اخراج ديپلمات‌های اين کشور بحرانی‌تر شد.

به گفته مهمان‌پرست، بريتانيا پس از تصميم ايران برای کاهش سطح روابط دو کشور احساس تحقير کرد و برای اينکه اين مسأله را تحت‌الشعاع قرار دهد با يک اقدام شتابزده، ديپلمات‌های ايران را از خاک کشور خود اخراج کرد

با اين حال مقام‌های دو کشور از قطع کامل روابط دفاع نمی‌کنند.

در روزهای گذشته شماری از نشريات بريتانيا تصميم لندن برای تعطيل کردن سفارت ايران را “شتاب‌زده” توصيف کردند و نوشتند با اين تصميم بريتانيا، لندن ديگر نمی‌تواند بر سر پرونده اتمی با ايران به‌طور مستقيم وارد گفت‌وگو شود.

ايران و بريتانيا در شش دهه گذشته روابط پر فراز و نشيبی را پشت سرگذاشته‌اند. اين دو کشور در دوره رياست‌جمهوری محمد خاتمی، سطح روابط خود را ارتقا دادند و سفير مبادله کردند.

با اين حال از دو سال پيش و با اصرار ايران بر ادامه برنامه اتمی‌اش، روابط اين دو کشور رو به سردی و تنش گذاشت.