محمود خوشنام – آهنگسازی سنتی در ایران تا به امروز برسد، از گرایشهای مختلف عاطفی رنگ پذیرفته است. از شیدا شور و حال عاشقانه را گرفته، از عارف جوش و خروش آزادیخواهانه انقلابی و از درویش خان اعتدال سنتگرایانه را.
همین اعتدال سنتی درویش که از رگههای نوآورانه سرشار بود، راه را برای آهنگسازانی که زبان و بیان دیگری داشتند، هموار ساخت. محمد علی امیر جاهد یکی از آهنگسازانیست که به پیروی از سنت شیدا و عارف شعر آهنگهای خود را میسرود اما بر خلاف آندو در اجرای آنها نقشی نداشت.
تصنیفهای امیر جاهد در زمان انتشار به دو جهت با استقبال فراگیر روبرو میشد. نخست به خاطر محتوای میهنی، اخلاقی و انسانی که داشت، و دوم به سبب شهرتی که خواننده آفریدههای او، یعنی قمرالملوک وزیری بهدست آورده بود.
قمرالملوک وزیری، خواننده بسیاری از آفریدههای محمد علی امیر جاهد
در واقع همکاری مستمر امیر جاهد و قمرالملوک وزیری به سود هر دو آنها تمام میشد. قمر که تازه پای بر نردبان شهرت نهاده بود، آهنگهای نوتر و جذابتری را میخواند و امیر جاهد نیز میتوانست به یاری صدای رسا و دلانگیز قمرالملوک وزیری آفریدههایش را به گوش مردم برساند.
برنامه این هفته “برجستگان سنتی” را که به محمد علی امیرجاهد، آهنگساز و ترانهسرای خودساخته موسیقی ملی ایران اختصاص دارد، میتوانید از طریق فایل صوتی همراه با ترانههایی از میان آفریدههای او با صدای قمرالملوک وزیری بشنوید.
در همین زمینه:
::مجموعه برنامههای “برجستگان سنتی” از محمود خوشنام در رادیو زمانه::
این عکس متعلق به استاد ابولحسن صبا است، چه ارتباطی به امیرجاهد دارد؟
________________
سلام آقای ستوده عزیز، بسیار سپاسگزارم از یادآوری شما. به دلیل شباهت غریب عکس پیشین با عکس کنونی و همچنین به این دلیل که از امیر جاهد فقط دو عکس در ابعاد بسیار کوچک و غیر قابل استفاده و البته محو و تیره در اختیار داشتیم، اشتباه شد. اکنون که شما یادآوری فرمودید برطرف کردیم. بخش فرهنگ زمانه.
Shahrokh Setoudeh Foumani / 01 December 2011