وزیر دفاع ترکیه اعلام کرد که توپخانه ارتش ترکیه بمباران مواضع کردهای شمال سوریه در عفرین را آغاز کرده است. آنکارا می‌گوید عملیات ترکیه در منطقه کردنشین عفرین عملاً آغاز شده است. نیروهای پیاده اما هنوز از مرز عبور نکرده‌اند.

توپخانه ارتش ترکیه از یک روستای مرزی، مواضع کردهای شمال سوریه را گلوله‌باران می‌کند

روز گذشته ارتشبد حلوصی آکار، رئیس ستاد ارتش ترکیه به مسکو سفر کرد. به گفته مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه هدف از این سفر این بود که زمینه‌های عملیات نظامی در عفرین با هماهنگی روسیه فراهم بیاید. یک روز بعد –  صبح جمعه ۱۹ ژانویه/ ۲۹ دی – نورالدین جانیکلی، وزیر دفاع ترکیه در گفت‌وگو با شبکه آهابر از آغاز عملیات عفرین خبر داد.

وزیر دفاع ترکیه در گفت‌وگو با شبکه‌ خبری ترکیه‌ای «آ» (AHaber) گفته است:

«وقتی می‌گویم این عملیات عملاً آغاز شده، منظورم این است که حملات توپخانه‌ای آغاز شده و نیروها از مرز عبور نکرده‌اند.»

او در ادامه این گفت‌وگو اعلام کرده که هدف ارتش ترکیه از عملیات عفرین از بین بردن خطوط مواصلاتی کردهای شمال سوریه است:

 «عملیات در عفرین قطعی‌ست. همانطور که رئیس جمهور هم اطلاع داده بود، این عملیات حتماً اجرا می‌شود اما باید درک کرد که حداکثر کارآیی این عملیات به زمان‌بندی آن بستگی دارد. هرآنچه را که لازم است انجام می‌دهیم با این هدف که خطوط مواصلاتی تروریست‌ها را از بین ببریم و به حضورشان در شمال سوریه پایان دهیم.»

یکی از سخنگویان کردهای شمال سوریه صبح جمعه ۱۹ ژانویه/ ۲۹ دی به خبرگزاری رویترز گفته است که از شامگاه گذشته ارتش ترکیه بیش از ۷۰ بار مواضع یگان‌های مدافع خلق در عفرین را هدف آتش توپخانه قرار داده‌ است.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که از دولت ترکیه خواسته است به جای آغاز عملیات نظامی در عفرین، با شبه‌نظامیان اسلام‌‌گرا مقابله کند. هیثر نوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته گفته بود:

«ما از ترک‌ها خواستیم از بمباران عفرین صرف‌نظر کنند. ما نمی‌خواهیم ترکیه را تحت فشار قرار دهیم. می‌خواهیم متمرکز باشند بر مقابله با داعش.»

خبرگزاری رویترز گزارش داده که توپخانه ترکیه در یک روستای مرزی مستقر شده و از شامگاخ گذشته تاکنون مواضع یگان‌های مدافع خلق را گلوله‌باران می‌کند. این گلوباران‌ها بعد از ظهر جمعه ۱۹ ژانویه/ ۲۹ دی همچنان ادامه دارد.

سخنگوی یگان‌های مدافع خلق به خبرگزاری رویترز گفته است چنانچه نیروهای پیاده ارتش ترکیه از مرز عبور کنند، کردهای شمال سوریه آماده‌ درگیری با آن‌ها هستند.

ایالات متحده آمریکا در تظر دارد یک نیروی نظامی با ۳۰ هزار نفر از یگان‌های مدافع خلق کرد را در مرز ترکیه و سوریه مستقر کند. ایالات متحده آمریکا می‌گوید تشکیل این نیروی مرزی برای مقابله با گروه‌های تروریستی در سوریه ضرورت دارد. یکی دیگر از اهداف آمریکا جلوگیری از اقتدار بیشتر بشار اسد است. دولت ترکیه یگان‌های مدافع خلق را هم‌پیمان پ ک ک می‌داند.

۲۵ درصد خاک سوریه تحت کنترل یگان‌های مدافع خلق کرد است.

بیشتر بخوانید: