احمد علم الهدی در نامهای به شورای عالی امنیت ملی اتهام دست داشتن در اعتراضات ۷ دی در مشهد را رد کرد. امام جمعه مشهد میگوید در آن روز به سبزوار سفر کرده بوده. به گفته نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی اعتراضات نه از مشهد که از تهران آغاز شد.
پنجشنبه ۷ دی صدها نفر از مردم مشهد در اعتراض به گرانی مقابل شهرداری مشهد گرد آمدند. این تجمع که تحت عنوان «نه به گرانی» برگزار شده بود، با دخالت مأموران انتظامی به خشونت کشیده شد. در روزهای بعد، اعتراضات در سرتاسر ایران فراگیر شد و در بیش از ۷۲ شهر ایران تظاهراتهایی علیه گرانی و فساد اقتصادی و گسترش بیکاری و استبداد سیاسی به راه افتاد. در جریان اعتراضات سراسری در ایران خبرهایی مبنی بر دخالت امام جمعه مشهد در شکلگیری اعتراضات مشهد مطرح شده بود. برخی رسانههای داخلی یکشنبه ۱۰ دی (۳۱ دسامبر) به نقل از کانال تلگرام غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی گزارش داده بودند که امام جمعه مشهد به دلیل «اقدام پشتپرده برای به راهاندازی تجمعات خیابانی مشهد» به شورای عالی امنیت ملی احضار شده و علی شمخانی هم به او تذکر شدیدالحن داده و علمالهدی را تهدید کرده که پروندهاش را به دادگاه ویژه روحانیت میفرستد و امام جمعه مشهد هم خواهان بخشایش «امام زمان و مقام معظم رهبری» شده. دفتر امام جمعه مشهد اما در آن زمان این موضوع را تکذیب کرده بود.
اکنون نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی در نامه خطاب به علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نوشته «برخی میخواهند القاء کنند که شروع این تحرکات از مشهد بوده است. در حالیکه شواهد متعددی وجود دارد که موج اعتراضات از تهران آغاز شد».
علم الهدی نوشته «اتهامات مبنی بر نقش اینجانب در ماجرای مشهد از سوی برخی افراد مسئول در نظام بیان شده است».
او علت طرح این اتهامات را «تشویش اذهان عمومی» و «گمراه ساختن افکار مردم» و «تخریب شخصیتش» دانسته.
امام جمعه مشهد در این نامه برخی جریانهای سیاسی را به «سندسازی» متهم کرده و از شورای عالی امنیت ملی در خواست کرده به طور دقیق درباره حوادث ۷ دی تحقیق کند. علمالهدی نوشته است: «شاید بعضی در این روزها به جای ریشهیابی این تجمعات و اعتراضات و حل آنها نسبت به سندسازی در جهت اهداف سیاسی حزب یا جریان سیاسی خود مشغول باشند که لازم است آن نهاد عالی امنیتی به طور دقیق نسبت به ریشهها و عوامل اغتشاشات هفتم دیماه مشهد تحقیق و تفحص نموده و به ملت شریف ایران گزارش دهد.»
پس از شروع اعتراضات سراسری در ایران، شماری از اصلاحطلبان و مسئولان دولتی احمد علم الهدی و مخالفان دولت را به دست داشتن در اعتراضات مشهد متهم کردند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران یک روز پس از آغاز اعتراضات در مشهد با اشاره به نقش مخالفان دولت در این تجمع گفته بود «دود این حوادث به چشم کسانی میرود که تجمعات را سازمان میدهند».
بعدتر، ۱۰ دیماه اعتماد آنلاین، از نشریات خصوصی نزدیک به اصلاحطلبان خبر داد که یک چهره سرشناس مشهد با نام مستعار «الف.ع« به شورای عالی امنیت ملی احضار شده است. دفتر علم الهدى اما احضار او به شورای عالی امنیت ملی به دلیل تجمعات مشهد را رد کرد. دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی نیز ادعاها درباره احضار علمالهدی را تکذیب کرد.
۱۵ دیماه نیز احمد میدری، معاون وزیر کار، با اشاره به آغاز تظاهرات سراسری مردم از شهر مشهد گفته بود «جرقه را کدام امام جمعه زد».
در اعتراضات سراسری دیماه در ایران، ۲۵ تن از معترضان در خیابان و بین سه تا پنج نفر نیز در بازداشتگاهها کشته شدند. آمار بازداشتیهای این وقایع حدود ۳۵۰۰ تن اعلام شده است.
بیشتر بخوانید:
هر جور و از هر زاویه نگاه میکنم نفعی تو قضیه بلوی مشهد و بقیه جاها برای علم الهدی نمی بینم! مگه مغز خر خورده مشهد رو نا امن کنه!
رادیو زحمت / 18 January 2018
فشار به زندانیان برای مصرف متادون!
– دو جوان به نام حسین قادری و سید شهاب ابطحی به آمار جانباختگان اضافه شدند؛ جوانی به اسم محمد نصیری ناپدید شده است.
– محمدرضا نجفی، نماینده مجلس شورای اسلامی: نارضایتی و احساس زوال اجتماعی افزایش یافته، نظام برای همیشه فرصت ندارد.
– نسرین ستوده: بازداشتشدگان اوین را به اتاقهایی میبردند و مسؤولان و قاضی از آنها میخواهند که بگویند متادون در اختیار آنها قرار دهند!.
– بسیاری از شهرها همچنان تحت کنترل پلیس و بسیج است؛ آنها در خیابانها مستقر هستند تا جلوی هر اعتراضی گرفته شود. یکی از این شهرها که فیلم اوضاع امنیتی آن منتشر شده، قم است که گردانهای سپاه و بسیج با تویوتا و موتورهای سنگین در شهر رژه میروند تا با ایجاد رعب و وحشت جلوی اعتراضات مردم را بگیرند.
sattarbeheshti / 19 January 2018