کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا گفت اين اتحاديه خواهان افزايش فشار بر ايران در رابطه با برنامه اتمی اين کشور است.
به گزارش ريانووستی، اشتون روز سهشنبه ۱۵ نوامبر (۲۴ آبان ۱۳۹۰) پس از ديدار با “المار ممدياروف”، وزير امور خارجه آذربايجان گفت: “ما در انتظار برخورد محترمانه تهران نسبت به تعهدات خود در زمينه منع گسترش جنگافزار کشتار جمعی هستيم اما معتقديم بايد در اين مسأله بر ايران فشار وارد شود.”
وی افزود: “اتحاديه اروپا در صورت ضرورت، تحريمهای جديدی را عليه ايران برقرار خواهد کرد.”
اعضای اتحاديه اروپا در نشست چند روز پيش خود اعلام کردند تصميمگيری درباره اعمال احريمهای تازه عليه ايران را دو هفته به عقب انداختهاند.
با انتشار گزارش تازه آژانس بينالمللی انرژی اتمی که ايران را به “وجود ابعاد نظامی” در برنامه اتمیاش متهم کرده است، اعضای اتحاديه اروپا میگويند تحريمهای تازهای را عليه ايران اعمال خواهند کرد. اما ايران موضوعات مطرح شده در گزارش آژانس را رد کرده و آنها را “اتهاماتی بیاساس” میداند.
کاترین اشتون: اتحاديه اروپا در صورت ضرورت، تحريمهای جديدی را عليه ايران برقرار خواهد کرد
دو روز پيش نيز باراک اوباما، رئيسجمهوری آمريکا پس از ديدار با ديميتری مدودف، همتای روسیاش که در حاشيه نشست سران سازمان همکاریهای اقتصادی آسيا-اقيانوسيه (آپک) برگزار شد، گفت: “ما مسأله ايران را مورد بحث قرار داديم، ما قصد خود برای تدوين پاسخ مشترک به موضع ايران را مورد تأکيد قرار داديم. تمام کارها را انجام خواهيم داد تا ايران تعهدات بينالمللی خود را اجرا کند.”
با اين حال سرگی لاوروف، وزير خارجه روسيه روز گذشته گفت تحريمها عليه ايران “تأثيرگذار نيست.”
به گفته وی روسيه معتقد است مسأله هستهای ايران بايد از راه ديپلماتيک و در چارچوب گروه ۱+۵ حل شود.
گروه ۱+۵ (آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه، چين به اضافه آلمان) از سال ۲۰۰۳ ميلادی (۱۳۸۲) به همراه آژانس بينالمللی انرژی اتمی خواهان آن است که ايران کارهای مربوط به غنیسازی اورانيوم را متوقف کند اما ايران اين خواسته را نپذيرفته است.
تاکنون ايران و گروه ۱+۵ چند دور مذاکرات برگزار کردهاند اما اين گفتوگوها بدون نتيجه مشخصی پايان يافته است.
با شکست گفتوگوهای هستهای غرب با ايران و تصميم جمهوری اسلامی برای غنیسازی اورانيوم، آژانس بينالمللی انرژی اتمی پرونده ايران را در سال ۱۳۸۶ به شورای امنيت سازمان ملل فرستاد.
شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار ايران را تحريم کرده است. با اين حال ايران میگويد با وجود اين تحريمها از برنامه اتمی خود عقبنشينی نمیکند.
” در صورت ضرورت تحریمهای شدیدی…….”. اینطور که بنظر میرسد برای اتحادیه اروپا هنوز آن ضرورت دیده نمیشود.
پس بی تفاوتی ملت هم آنقدرها بی معنی نیست.
کاربر مهمان س 22 / 16 November 2011
خانم کاترین اشتون
بیشتر فشار بیاورید ، بدین طریق دوستانتان را در ایران حفظ خواهید کرد میدانیم که شما
خیلی دوست دارید که بیشتر فشار بیاورنند.
خدا جنایت کاران داخلی و خارجی که اموال ملت ایران را به باد میدهند به راه راست هدایت
کند.
کاربر مهمان / 16 November 2011
برادران زمین خوار لاریجانی هرگاه دهن باز میکنند گند منطقه خاورمیانه را برمیدارد. من نمی دانم این آیت الله لاریجانی ( پدراینها) چگونه آدمی بود و چه ایت اللهی بود که فرزندانش یکی از دیگری وقیحترند! شما را به خدا یک بار این مصاحبه را بخوانید تا ببینید این آدم چگونه جانوری است! تهران ـ فتاح
کاربر مهمان / 17 November 2011