طالبان روز گذشته با ارسال پيامی اعلام کردند که طرح امنيتی لوی جرگه (نشست بزرگ) عنعنوی را بهدست آوردهاند اما برخی مقامها میگويند طالبان به اين اسناد دسترسی ندارند.
در اين پيام طالبان که از طريق ایميل به رسانهها ارسال شده است، طرح امنيتی ۲۷ صفحهای را نيز با خود دارد.
لطفالله مشعل، سخنگوی رياست امنيت ملی افغانستان امروز در يک نشست خبری در کابل گفت، اين ادعای طالبان بیبنياد است.
مشعل گفت: “ما اين موضوع را رد میکنيم. اگر نقشه ما هم باشد طرح چند سال پيش است. طرح امسال کاملأ محرمانه است و در دست نيروهای امنيتی است.”
همچنين ژنرال عبدالرحمان رحمان مسئول امنيتی وزارت کشور افغانستان در يک نشست خبری ديگر گفت طالبان هيچ دسترسی به برنامههای امنيتی آنان ندارند و از راه تبليغ میخواهند افکار مردم را مغشوش کنند.
در همين حال برخی از نمايندگان مجلس افغانستان نيز از اين موضوع ابراز نگرانی کردهاند.
رنگين دادفر اسپنتا، مشاور امنيت ملی افغانستان: اين کارها در نظامهای بسيار قوی و نيرومند نيز صورت میگيرد و ما در کشوری هستيم که در آن نفوذ ستون پنجم دشمنان ما موضوعی آشکار است
رنگين دادفر اسپنتا، مشاور امنيت ملی افغانستان که امروز به مجلس نمايندگان فراخوانده شده بود گفت اين ادعای طالبان نگرانکننده است و به نهادهای امنيتی دستور داده شده تا اين موضوع را پیگيری کنند.
مشاور امنيت ملی افغانستان گفت: “اين کارها در نظامهای بسيار قوی و نيرومند نيز صورت میگيرد و اسناد حقيقی و غيرحقيقی افشا میشوند. ما در کشوری هستيم که در آن نفوذ ستون پنجم دشمنان ما موضوعی آشکار است.”
از سوی ديگر امروز يک انتحارکننده که قصد داشت محل برگزاری جرگه را هدف قرار دهد از سوی نيروهای امنيتی شناسايی و کشته شد.
طالبان هشدار دادهاند که اين جرگه را به دليل گفتوگويی که پيرامون پيمان راهبردی با آمريکا در آن صورت می گيرد، مورد حمله قرار خواهند داد.
در جرگه مشورتی که قرار است تا دو روز ديگر برگزار شود، سران قبيلهها و نمايندگان نهادهای مختلف افغانستان گرد خواهند آمد و در مورد امضای پيمان راهبردی با آمريکا و راهکار صلح با مخالفان دولت، با حکومت اين کشور مشورت میکنند.
اما موضوع گفتوگو بر سر پيمان استراتژيک با آمريکا که گفته میشود بر اساس بخشی از مواد آن به آمريکا اجازه داده میشود در مناطقی از افغانستان پايگاههای نظامی دائمی ايجاد کند حساسيتهای زيادی را بهويژه از سوی پاکستان و ايران برانگيخته است.
کشورهای پاکستان و ايران که از سوی آمريکا و ناتو به پشتيبانی از طالبان متهم شدهاند پيشاپيش با امضای اين پيمان مخالفت کردهاند.