آندرسن فوگ راسموسن، دبيرکل پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو) احتمال دخالت این سازمان نظامی را در سوريه رد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، راسموسن روز دوشنبه نهم آبان ۱۳۹۰ گفت دخالت ناتو در سوريه “کاملاً منتفی” است و ما به هيچ وجه قصد دخالت نظامی در اين کشور را نداريم.

وی گفت: “سوريه، ليبی نيست. سوريه از نقطه نظر جغرافيايی، جمعيتی و سياسی با ليبی تفاوت دارد.”

بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه چند روز پيش گفته بود هرگونه دخالت خارجی در اين کشور، “تمام خاورميانه را خواهد لرزاند و به آتش می‌کشد.”

به گفته وی “هرگونه مداخله کشورهای غربی عليه نظام حاکم در سوريه باعث به وجود آمدن افغانستان جديد می‌شود.”

در همين حال اتحاديه عرب در جلسه يکشنبه هشتم آبان که در دوحه پايتخت قطر برگزار شد، با ارائه طرحی به دولت سوريه، خواهان “توقف فوری خشونت و خروج تانک‌ها از شهرهای اين کشور” شده است.

بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه گفته است هرگونه دخالت خارجی در اين کشور، تمام خاورميانه را خواهد لرزاند و به آتش می‌کشد

نبيل العربی، دبيرکل اتحاديه عرب به خبرگزاری فرانسه گفت مذاکره بين مخالفان سوری و حکومت بشار اسد، بخشی از اين طرح است. سوريه به اين پيشنهاد پاسخی نداده است.

از بهمن‌ماه سال گذشته تاکنون اعتراضات مخالفان حکومت بشار اسد در سوريه ادامه دارد. به گزارش سازمان ملل متحد در اين مدت بيش از سه هزار نفر در اين اعتراضات جان خود را از دست داده‌اند.

مخالفان به تازگی از نهادهای بين‌المللی خواسته‌اند تا آسمان سوريه را “منطقه پرواز ممنوع” اعلام کند.

رئيس‌جمهوری سوريه می‌گويد نيروهای سوری در برخورد با بحران اين کشور به‌ويژه در آغاز آن دچار “برخی اشتباهات” شدند (اما) اکنون کسانی که از سوی نيروهای سوری مورد هدف قرار می‌گيرند، “تروريست”‌ هستند.

مخالفان در مقابل می‌گويند خواهان کناره‌گيری اسد از قدرت و برگزاری انتخابات آزاد و برقراری دموکراسی در اين کشور هستند.

با افزايش خشونت‌ها در سوريه، مدتی پيش آمريکا و کشورهای اروپايی تلاش داشتند تا با تصويب قطعنامه‌ای عليه دولت سوريه در شورای امنيت سازمان ملل، مقامات اين کشور را به دليل “سرکوب مخالفان” تحريم کنند اما روسيه و چين که از اصلاحات در سوريه حمايت می‌کنند، اين قطعنامه را وتو کردند.

با اين حال آمريکا و اتحاديه اروپا، تحريم‌های يک‌جانبه‌ای عليه شماری از مقامات سوريه و صنعت نفت و گاز اين کشور اعمال کرده‌اند.

ايالات متحده آمريکا همچنين بشار اسد را متهم کرده که اين کشور را به سمت “پرتگاه بسيار خطرناکی” می‌برد.