حوثی‌های یمن موشکی به سوی کاخ الیامیه ریاض شلیک کردند. چند ساعت بعد در شورای امنیت، به جای تعهدات آمریکا در برجام، برنامه موشکی ایران به بحث گذاشته شد. نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت موشکی که انصارالله یمن به طرف ریاض پرتاب کرد، همه نشانه‌های مشابه حملات پیشین با جنگ‌افزارهای ارسالی ایران به حوثی‌ها را در بردارد.

سه‌شنبه ۱۹ دسامبر، نیکی هیلی سفیر آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد

تلویزیون العالم سه‌شنبه ۱۹ دسامبر اعلام کرد که سامانه دفاع موشکی نیروی هوایی پادشاهی سعودی یک فروند موشک بالستیک حوثی‌های یمن را که به سوی ریاض شلیک شده بود رهیابی کرد و موفق شد این موشک را منهدم کند. انصارالله یمن گفته بود این موشک را به طرف کاخ الیامیه در ریاض شلیک کرده است. سازمان ملل متحد در گزارشی که سه‌شنبه ۱۹ دسامبر منتشر شده اعلام کرده است که در اثر بمباران‌های جنگنده‌های شکاری ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی از ۶ دسامبر تاکنون دست‌کم ۱۳۶ غیر نطامی در یمن کشته شده‌اند.

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل در اجلاس شورای امنیت که بررسی برجام را در دستور کار خود داشت، از همه اعضا خواست که برای «افشای جنایات تهران» دست به دست هم دهند و با هم همکاری کنند:

«ما باید به‌ طور مشترک دست به اقدام بزنیم تا جنایت‌های رژیم تهران مشخص شود. می‌بایست هر کاری را که لازم است انجام دهیم تا آن‌ها پیام را دریافت کنند. اگر این کار را نکنیم، ایران، جهان را به یک بحران منطقه‌ای عمیق‌تر می‌کشاند.»

سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت با «عده‌ای از دوستان» در حال بررسی امکاناتی‌ست که با توسل به آن‌ها می‌توان ایران را تحت فشار قرار داد.

ولادیمیر سافرونکف، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل در پاسخ نیکی هیلی در شورای امنیت خواهان تغییر لحن و اعتمادسازی شد:

 «ما باید از تهدید و تحریم دست بکشیم و به گفت‌وگو و تمرکز بر افزایش همکاری و اعتماد متقابل روی بیاوریم.»

واشنگتن ادعا می‌کند که تهران با برنامه موشکی‌اش و ارسال سلاح به یمن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است. این قطعنامه که پس از امضای قرارداد هسته‌ای بین ایران و گروه ۵+۱ در شورای امنیت تصویب شد، ایران را از ساختن و در اختیارداشتن موشک‌های دارای توان حمل کلاهک هسته‌ای منع می‌کند.

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل می‌گوید شورای امنیت می‌تواند با تکیه بر قطعنامه ۲۲۳۱ سخت‌گیری‌های بیشتری علیه ایران اعمال کند و سپس بر اساس این قطعنامه، قطعنامه تازه‌ای علیه ایران به تصویب برساند.

در این میان، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که با عربستان سعودی در حال همکاری‌ست:

«هدف این است که مشخص کنیم چه اتفاقی افتاده و نیز برای این‌که اطمینان پیدا کنیم هم‌پیمانان سعودی ما، به ابزارهای لازم برای دفاع از سرزمین خود در برابر حملات به مناطق مسکونی را در اختیار دارند.»

بیشتر بخوانید: