پرونده قصاص دو چشم جوانی که بر اثر اسيدپاشی، مردی را نابينا کرده است، برای استيذان (اجازه اجرا) نزد آيت‌الله صادق لاريجانی، رئيس قوه قضائيه ايران فرستاده شد.

روزنامه شرق چاپ تهران در شماره شنبه هفتم آبان ۱۳۹۰ نوشت متهم ۲۵ ساله که مهدی نام دارد در قبال گرفتن ۵۰۰ هزار تومان، “عامل انتقام‌‌گيری مردی از دايی‌ همسرش” شد.

بنا به اين گزارش مهدی در سال ۱۳۸۵ به در خانه محمد در ورامين رفته و به صورت او اسيد پاشيده که باعث شد دو چشم وی کور شود.

مهدی در دادگاه گفته است: “چون معتاد بودم اين پيشنهاد را قبول کردم و بعد از گرفتن مبلغی پول و خريد موتور روی صورت محمد اسيد پاشيدم و از کاری که کردم به شدت پشيمان هستم.”

شعبه ۷۷ دادگاه کيفری استان تهران اعلام کرده مجرم بايد با روشی که برای وی خاطر جانی نداشته باشد، کور شود

شعبه ۱۰۱ دادگاه عمومی پيشوای ورامين در ابتدا اعلام کرد امکان کور کردن مجرم با اسيد نيست و وی را به پرداخت ديه و حبس محکوم کرد اما پس از اعتراض محمد به اين حکم، شعبه ۷۷ دادگاه کيفری استان تهران اعلام کرد مجرم بايد با روشی که برای وی خاطر جانی نداشته باشد، کور شود.

فردی که به مهدی پول داده، سعيد نام دارد که به دو سال حبس و سه سال تبعيد محکوم شده است.

شرق نوشته است به دليل شکست گفت‌وگوها برای ايجاد “صلح و سازش” بين طرفين اين پرونده، اگر آيت‌الله لاريجانی اين حکم را “استيذان” کند، حکم کور کردن دو چشم مهدی اجرا خواهد شد.

قصاص چشم در برابر چشم در ايران، مدتی پيش نيز مناقشه‌هايی را به دنبال داشت.

چند ماه پیش آمنه بهرامی، زنی که در اثر اسيدپاشی به صورتش بينايی‌ خود را از دست داده بود، خواهان قصاص چمشان مجيد موحد شد.

مجيد موحد به خاطر اينکه در سال ۱۳۸۳ با اسيدپاشی به صورت آمنه بهرامی موجب نابينايی وی شد، محکوم به قصاص و ريختن اسيد در چشمانش شده بود.

انتشار خبر اجرای حکم قصاص مجيد موحدی واکنش‌ فعالان و سازمان‌های مدافع حقوق بشر را در پی داشت.

اما آمنه بهرامی در آخرين لحظات پيش از اجرای حکم قصاص صرف‌نظر کرد.