جنگنده‌های ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی مواضع گروه «انصارالله»، گروه شیعیان حوثی یمن را در صنعا بمباران کردند. هدف از حمله حمایت از نیروهای علی عبدالله صالح، دیکتاتور پیشین و متحد تازه‌بریده حوثی‌ها بود.

حوثی‌ها در جریان درگیری با هواداران صالح در صنعا، سوم دسامبر ـ منبع: afp

رسانه‌های محلی یکشنبه سوم دسامبر / ۱۲ آذر از صنعا گزارش دادند که جنگنده‌های ائتلاف به رهبری عربستان، همزمان با نبرد خیابانی هواداران صالح با حوثی‌ها به مواضع این گروه شیعی تحت حمایت ایران حمله کردند.

عبدالله صالح، رهبر حزب «کنگره عمومی خلق» در یک سخنرانی تلویزیونی شنبه گفته بود که «من از برادرانمان در کشورهای همسایه می‌خواهم تا حمله را متوقف کنند و محاصره را بردارند … و ما نیز ورق را برخواهیم گرداند.»

سخنگوی حوثی‌ها این سخنان را «کودتای صالح علیه شراکت و اتحاد ما» خواند و عبدالمالک الحوثی، رهبر حوثی‌ها صالح را به مذاکره فراخواند.

ائتلاف رهبری عربستان اما در بیانیه‌ای از سخنان صالح به خاطر «به‌دست‌گرفتن رهبری» استقبال کرد. در این بیانیه آمده است که «تصمیم کنگره عمومی خلق برای به دست گرفتن رهبری و انتخاب آنها برای ایستادن در سوی مردم‌شان، یمن را از شبه‌نظامیان وفادار به ایران آزاد خواهد کرد.»

شدت گرفتن درگیری‌ها در صنعا

شبکه خبری العربیه، متعلق به دولت سعودی یکشنبه اعلام کرد که مواضع حوثی‌ها در جنوب صنعا را هدف حملات هوایی قرار داده اما جزئیات بیشتری اعلام نکرد. ساکنان منطقه به رویترز از وقوع دست‌کم پنج حمله هوایی خبر دادند.

همزمان حوثی‌ها نیز اعلام کردند که یک موشک کروز باله‌دار به سوی نیروگاه هسته‌ای برق ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی شلیک کرده‌اند. امارات این خبر را تکذیب کرد. این کشور نیز جزئی از ائتلاف عربی به رهبری عربستان است.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، تغییر در موضع صالح پس از درگیری‌ بین هواداران او و حوثی‌ها در محله «حده» در جنوب صنعا رخ داده است. خانواده صالح در این محله زندگی می‌کنند.

حزب کنگره عمومی خلق ادعا کرده که هدف حوثی‌ها تسخیر مسجد صالح در نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری بود.

اما از شنبه، چهارمین روز درگیری‌ها خشونت شدت یافت. به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، افراد مسلح متعلق به کنگره عمومی خلق به ساختمان‌های دولت حوثی‌ها در صنعا حمله کردند.

به گفته کمیته بین‌المللی صلیب سرخ این درگیری‌ها تا کنون ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشته و به نگرانی‌ها درباره وخیم‌ترشدن وضعیت غیرنظامیان دامن زده است.

شاهدان می‌گویند که حوثی‌ها پس از درگیری با نیروهای صالح استودیوهای تلویزیون «یمن‌تودی»، متعلق به دیکتاتور پیشین یمن را اشغال کرده‌اند. ۲۰ کارمند این شبکه تلویزیونی در ساختمان به دام افتاده‌اند.

جنگ یمن که از ۲۰۱۵ آغاز شد، دست‌کم جان ۱۰ هزار تن را تا کنون گرفته، و هزاران تن دیگر را آواره کرده است. هم‌اکنون بیش از هفت میلیون تن در یمن با قحطی روبرو هستند و نزدیک یک میلیون‌ تن هم به وبا مبتلا شده‌اند. دیفتری نیز از چندی پیش شیوع یافته.

شیعیان حوثی در اوایل ۲۰۱۵ در کودتایی عبد ربه منصور هادی را از قدرت برکنار کردند. او گریخت، به عدن و سپس ریاض رفت و از ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان درخواست مداخله کرد.

حوثی‌ها از سوی دیگر تحت حمایت ایران قرار دارند.

هادی نخستین رئیس‌جمهوری یمن پس از برکناری عبدالله صالح، دیکتاتور پیشین در جریان بهار عربی بود. او که ۲۰۱۲ با حمایت آمریکا پس از صالح به قدرت رسید، قرار بود تنها دو سال ریاست‌جمهوری را در دست داشته باشد و پس از آن انتخابات برگزار کند. او پیش از آن ۱۸ ماه نقش معاون اول عبدالله صالح را ایفا کرده بود.


در همین زمینه