علی عبدالله صالح، دیکتاتور پیشین یمن گفته که اگر عربستان سعودی به محاصره پایان دهد، حاضر به مذاکره با عربستان است. ریاض از این پیشنهاد استقبال کرده است اما گروه «انصارالله»، شبه‌نظامیان حوثی‌های یمن این اقدام را «کودتا» خوانده‌.

شبه‌نظامیان حوثی در یمن ـ عکس آرشیوی

عبدالله صالح در یک سخنرانی تلویزیونی شنبه دوم دسامبر/ ۱۱ آذر گفت که «من از برادرانمان در کشورهای همسایه می‌خواهم تا حمله را متوقف کنند و محاصره را بردارند … و ما نیز ورق را برخواهیم گرداند.»

او اشاره نکرد که چگونه ورق را برخواهد گرداند، اما «کنگره عمومی خلق»، حزب عبدالله صالح در بیانیه‌ای از حامیان خود خواست تا از دستورات حوثی‌ها سرپیچی کنند و «به دفاع از میهن‌شان، انقلاب‌شان و اتحادشان بپردازند».

همزمان گزارش‌هایی از درگیری بین حوثی‌ها و طرفداران عبدالله صالح در صنعا، پایتخت یمن گزارش شده است. این درگیری با استفاده از سلاح‌های سنگین بامداد شنبه رخ داد.

شاهدان به شبکه خبری «الجزیره» گفته‌اند که افراد مسلح متعلق به کنگره عمومی خلق به ساختمان‌های دولت حوثی‌ها در صنعا حمله کردند.

این دو گروه پیش از این نیز با یکدیگر درگیر شده بودند. اما درگیری‌های بین این دو گروه در هفته اخیر شدت گرفته است. ۴۰ سرباز از طرفین در این درگیری‌ها که از چهارشنبه آغاز شد، کشته شده‌اند.

یکی از سخنگویان حوثی‌ها بلافاصله پس از این سخنان در تلویزیون المسیره، وابسته به این گروه گفت که «سخنان صالح کودتایی علیه اتحاد و شراکت ما است … و فریبکاری کسانی را فاش کرد که ادعا می‌کنند کنار ما در برابر تجاوزگری ایستاده‌اند.»

عبدالمالک الحوثی، رهبر حوثی‌ها نیز در یک سخنرانی تلویزیونی دیگر در واکنش به سخنان صالح بر ضرورت گفتگو تأکید کرد و از دیکتاتور پیشین یمن خواست تا «بلوغ بیشتری به خرج دهد».

واکنش عربستان

ائتلاف عربی به رهبری عربستان که در یمن به نفع عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری برکنارشده با حوثی‌ها می‌جنگد، شنبه در بیانیه‌ای از سخنان صالح به خاطر «به‌دست‌گرفتن رهبری» استقبال کرد.

در این بیانیه آمده است که «تصمیم کنگره عمومی خلق برای به دست گرفتن رهبری و انتخاب آنها برای ایستادن در سوی مردم‌شان، یمن را از شبه‌نظامیان وفادار به ایران آزاد خواهد کرد.»

فرمانده سپاه پاسداران ایران حضور مستشاری در یمن را تأیید کرده است

ایران همواره حمایت نظامی و موشکی از حوثی‌ها را رد کرده اما حضور مستشاری در این کشور را تأیید کرده است.

ائتلاف به رهبری عربستان پس از برکناری منصور هادی در کودتایی در اوایل ۲۰۱۵ مداخله در یمن را آغاز کرد.

جنگ یمن به یکی از وخیم‌ترین بحران‌های انسانی معاصر بدل شده، دست‌کم جان ۱۰ هزار تن را تا کنون گرفته، و هزاران تن دیگر را آواره کرده است.

هم‌اکنون بیش از ۷ میلیون نفر در یمن با قحطی روبرو هستند و نزدیک یک میلیون‌ تن هم به وبا مبتلا شده‌اند.

شیوع بیماری دیفتری نیز چندی پیش در بخش‌هایی از این کشور گزارش شده است.

دیفتری و وبا هر دو از بیماری‌های کشنده‌ای هستند که با پیشرفت پزشکی و واکسیناسیون در تقریباً تمام مناطق جهان ریشه‌کن شده‌اند و تنها در مناطق دچار جنگ‌ و بحران شدید و ویران‌شدن امکانات بهداشتی باز می‌گردند.

جنگ یمن تأسیسات بهداشتی این کشور را به نابودی کشانده است.


در همین زمینه