بهرام قاسمی، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه ایران، در واکنش به تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه این کشور در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته که جمهوری اسلامی ایران قطعنامه وضعیت حقوق بشر در ایران را که در هفتاد و دومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اقدامی مردود و غیرقابل قبول میداند.
قطعنامه محکومیت وضعیت حقوق بشر در ایران روز سهشنبه ۱۴ نوامبر در کمیته امور اجتماعی، انسانی و فرهنگی مجمع عمومی، موسوم به کمیته سوم به تصویب کشورهای عضو رسید.
کمیته سوم مجمع عمومی در این قطعنامه پنج صفحهای نگرانی خود را در مورد اقدامات غیرقانونی اعم از شکنجه، شرایط بد زندانها، بازداشتهای خودسرانه و محدودیت آزادی مذاهب اعلام کرده است. تبعیض بر علیه اقلیتهای قومی و مذهبی و همچنین علیه زنان نیز از جمله موارد نقض حقوق بشر در ایران عنوان شدهاند.
در قطعنامه از حصر رهبران مخالفی که پس از اعتراضات سال ۱۳۸۸ دستگیر شدهاند نیز انتقاد شده است.
از سال ۱۹۸۵ تاکنون این سیامین بار است که ایران بهدلیل نقض حقوق بشر در سازمان ملل محکوم شده است.
بهرام قاسمی گفته: «استفاده ابزاری، گزینشی و سیاسی از موضوع حقوق بشر توسط کشورهای غربی علیه کشورهای مستقل جهان رویکردی محکوم و اقدامی نادرست است که نتیجهای جز تضعیف جایگاه والای حقوق بشر به دنبال نخواهد داشت و حمایت تعدادی از بزرگترین ناقضان رسوای حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بینالمللی، متجاوزین و جنایتکاران جنگی و حامیان و مروجین اصلی تروریسم، خشونت و افراطیگری از این قطعنامه تنها یکی از دلایل بیاعتباری و سیاسی بودن آن است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در دفاع از وضعیت حقوق بشر در ایران گفته جمهوری اسلامی ایران، یک نظام مبتنی بر مردمسالاری دینی است و همواره در امر ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بینالمللی خود کاملا جدی بوده است.
قاسمی گفته ایران آماده است تا بر اساس اصول خود در جهت ارتقای جایگاه حقوق بشر در جهان گفتوگو و همکاریهای سازندهای داشته باشد: گفتوگوهایی در چارجوب احترام متقابل، برابری و عدالت.
ماه گذشته، عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق بشر درباره جمهوری اسلامی ایران هم گزارشی تفصیلی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران ارائه کرد. قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی، بر اساس اسناد تهیهشده توسط عاصمه جهانگیر تنظیم شده است. ایران از معدود کشورهای جهان است که شورای حقوق بشر سازمان ملل برای آن گزارشگر ویژه حقوق بشر تعیین کرده است. ایران به گزارشگر ویژه سازمان ملل اجازه سفر به ایران و بررسی وضعیت حقوق بشر در این کشور را نمیدهد.
مجمع عمومی سازمان ملل حکومتهای سوریه و کره شمالی را هم به نقض حقوق بشر متهم و محکوم کرده است.
باید از خانم جهانگیر و دولت کانادا و اکثریت اعضای کمیته سوم تشکر نمود .
فعلا که فریادرسی در داخل دبده نمی شود .
اینکه حکومت ایران – به روال همیشگی – قطعنامه را مردود دانسته ، باید گفت
چنانچه عکس آنرا اعلام می نمود جای بحث و تعجب داشت .
ضمنا ” ورق پاره ” نامیدن احکام بین المللی هم چیز تازه ای نیست . نظامی که
کاملا بی نظم و نظام و قانون شکن است ، روزی متوجه تبعات رفتار سبعانه
خود می شود که حتی نرمش قهرمانانه نیز دردش را دوا نخواهد کرد .
کوین / 18 November 2017