مادر و فرزندش که از سوتغذیه بیمار شده در یکی از اندک مراکز درمانی باقی‌مانده یمن

عربستان سعودی دوشنبه گذشته برای متوقف کردن انتقال سلاح از ایران به یمن، گذرگاه‌های زمینی، هوایی و دریایی یمن را مسدود کرده. سازمان ملل هشدار داده که ممکن است این اقدام سعودی به یک بحران انسانی در یمن بینجامد و این کشور را با قحطی مواجه کند. هم‌اکنون بیش از ۷ میلیون نفر در یمن با قحطی روبرو هستند و ۹۰۰ هزار نفر هم به وبا مبتلا شده‌اند.

مارک لوکوک رئیس بخش کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل، چهارشنبه ۸ نوامبر پشت درهای بسته گزارشی درباره احتمال قحطی در یمن به اعضای شورای امنیت سازمان ملل ارائه داد.

مارک لوکوک پس از این نشست به خبرنگاران گفت:

«به اعضای شورای امنیت گفتم اگر  محاصره یمن لغو نشود در یمن قحطی خواهد شد. بزرگ‌ترین قحطی که دنیا طی ده‌های اخیر با آن مواجه بوده و میلیون‌ها نفر هم قربانی خواهند شد.»

به گفته رئیس بخش کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در گفت‌وگو با عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان خواهان از سرگیری ورود کمک‌های بشردوستانه به یمن شده است.

رئیس بخش کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل گفت:

«برنامه جهانی غذا سازمان ملل هر ماه برای ۷ میلیون نفر در یمن غذا تهیه می‌کند.  آنچه اکنون می‌خواهیم این است که محاصره پایان یابد تا ما بتوانیم جان این انسان‍‌ها را نجات دهیم.«

پزشکان بدون مرز هم روز گذشته اعلام کرد که ائتلاف سعودی بعد از موشک‌پرانی حوثی‌ها به ریاض و مسدود شدن گذرگاه‌های یمن، به هواپیماهای آن‌ها اجازه ورود به یمن را نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: