“محمود عباس”، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین امروز(یکشمبه) پس از بازگشت به رام‌الله، مورد استقبال ده‌ها هزار نفر از ساکنان کرانه باختری گرفت که در آیین بزرگ استقبال از او شرکت کرده بودند.

 
عباس در جمع هوادارانش بر توقف شهرک‌سازی‌ ها به عنوان پیش شرط از سر گیری مذاکرات صلح با اسراییل تاکید کرد. او جمعه گذشته درخواست پذیرش عضویت کامل کشور مستقل فلسطین را به سازمان ملل ارائه داده بود. آمریکا ضمن رد این درخواست گفته که در صورت طرح موضوع استقلال کشور فلسطین در شورای امنیت، آن را وتو خواهد کرد. مقام های اسراییلی نیز به  این درخواست روی خوش نشان نداده اما نسبت به ادامه مذاکرات با دولت خودگران فلسطینی اعلام آمادگی کرده اند.
 
با این حال “عباس” در جمع هوادارانش تاکید کرد که فلسطینی‌ها خواهان دستیابی حقوق خود بر مبنایی صلح‌آمیز و مبتنی بر مذاکره هستند اما نه هر مذاکره‌ای.
 
رئیس تشکیلات خودگردان در این سخنرانی گفت” کارزار بین‌المللی دیپلماتیک ما آغاز شده است اما ما راهی طولانی در پیش رو داریم و در این راه ثابت قدم خواهیم بود.” او همچنین گفت که امروز شاهد تولد «بهار فلسطینی» هستیم.
 
فلسطینی‌ها می گویند که با دلسرد شدن از روند صلح با اسرائیل ناچار شده‌اند به سازمان ملل متحد متوسل شوند.
 
رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی در سخنرانی روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل انتقادهای شدیدی را متوجه مقام های اسراییلی به دلیل سرباز زدن از انجام مذاکرات کرد. او در موضع گیری دیگری پیش از بازگشت به رام الله گفت” بنیامین نتانیاهو «سخت‌گیرترین» نخست‌وزیر اسرائیل در حدود ۲۰ سال تماس‌های اسرائیل با فلسطینی‌هاست و حتی بیشتر از اریئل شارون سرسختی نشان می‌دهد.”
 
با این حال بر مبنا گزاشها قرار است که دولت‌های اسراییل و فلسطین در آینده ای نزدیک درباره بیانیه کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه تصمیم‌گیری کنند.کمیته چهارجانبه شامل(آمریکا، اتحادیه اروپا، سازمان مل متحد و روسیه) شامگاه جمعه پیشنهاد کرد که اسرائیل و فلسطینی‌ها در یک ماه در باره مسائلی که در دستور کار مذاکرات قرار گیرد به توافق برسند؛ در سه ماه پس از آن درباره مرزها و تدابیر امنیتی گفت‌وگو کنند؛ در شش ماه به «پیشرفت‌های ملموس» برسند به گونه‌ای که تا پایان سال ۲۰۱۲، یعنی ۱۵ ماه دیگر، موجب امضای پیمان نهایی صلح شوند.
 
روزنامه اسراییلی” هاآرتس” روزنامه هاآرتص امروز (یکشنبه) نوشت که بررسی‌های اولیه در زمینه متن درخواست رسمی ارائه شده از سوی فلسطینی‌ها به سازمان ملل چنین بر می‌آید که آنها عملاً حاضرند اسرائیل را به عنوان کشور یهودی بپذیرند.