اعتصاب در بازار تهران همچنان ادامه دارد و گزارش‌های رسیده حاکی از بازداشت دست‌کم ۱۶نفر از شرکت‌کنندگان در راهپیمایی روز شنبه، پنج شهریور در بازار تهران است.

به گزارش کلمه، به نقل از یکی از ماموران نیروی انتظامی مستقر در بازار این افراد به اتهام « تحریک کسبه و بازاریان، هدایت آنها و سر دادن شعار» دستگیر شده‌اند.

صنف پارچه‌فروشان بازار تهران از نزدیک به یک ماه پیش در اعتراض به اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده دست به اعتصاب زده‌اند و بازاریان این صنف اعلام کردند که تا زمان تحقق خواسته‌هایشان به اعتراض ادامه می‌دهند.

روز شنبه جاری نیز بازاریان در محوطه بازار بزرگ تهران راهپیمایی کردند و با رفتن به سوی بازار طلافروشان، بازار کفاشان و بازار پوشاک خواهان حمایت اصناف دیگر بودند. گفته می‌شود بسیاری از مغازه‌ها با خاموش کردن چراغ‌ و تعطیلی مغازه از راهپیمایان حمایت کردند.
 

قاسم نوده‌فراهاني، رييس شوراي اصناف كشور امروز، دوشنبه به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت پیش‌شرط پیگیری خواسته‌های بازاریان، باز کردن مغازه‌هایشان است و در غیر این صورت راهی برای حل مشکلات‌شان وجود ندارد.

صنف پارچه‌فروشان بازار تهران از نزدیک به یک ماه پیش در اعتراض به اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده دست به اعتصاب زده‌ و  اعلام کردند که تا زمان تحقق خواسته‌هایشان به اعتراض ادامه می‌دهند

وی با بیان اینکه پس از گفت‌وگو با نمایندگان صنف پارچه‌فروشان قرار بر این بود که مغازه‌ها باز شود، افزود: «شرط باز‌شدن مغازه‌ها انجام نشد و فرداي آن روز يك مغازه هم باز نشد و حتي آمدن يك نماينده و پيگيري خواسته‌ها نيز صورت نگرفت. »

رييس شوراي اصناف كشور با اشاره به تهديد مجلس نسبت به ابطال پروانه كسب اعتصاب‌کنندگان گفت: «مجلس مي‌تواند با ارائه يك لايحه اين كار را انجام دهد اما با تهديد موافق نيستم. »

قاسم نوده‌فراهاني، می‌گوید که در قانون نظام صنفي براي تعطيلي گروهي از مغازه‌ها در اعتراض به يك موضوع منع قانوني در نظر گرفته نشده است و تعطيلي مغازه‌هاي بنكداران پارچه تخلف صنفي نيست.

بازاریان تهران از تیر ماه سال گذشت نیز در اعتراض به سیاست‌های مالیاتی جدید دولت دست به اعتصاب زده بودند. دامنه این اعتصابات که از بازار طلا و پارچه تهران آغاز شده‌بود به شهرهای دیگر همچون تبریز و اصفهان نیز کشیده شده‌است.