زیگمار گابریل وزیر خارجه آلمان اعلام کرده که به دلیل وخامت وضع حقوق بشر در ترکیه و تیره شدن روابط دو کشور صادرات سلاح به ترکیه به تعلیق درمیآید. عمر چلیک وزیر اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام آلمان میگوید تعلیق صدور اسلحه به ترکیه، مبارزه این کشور با تروریسم را تضعیف میکند و اروپا را در معرض خطر قرار میدهد. آلمان فقط در سال جاری تسلیحاتی به ارزش ۲۵ میلیارد یورو به ترکیه صادر کرده است.
زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان در یک اجلاس اقتصادی که به ابتکار نشریه «هندلز بلت» برگزار شد، اعلام کرد که آلمان همه درخواستهای عمده تسلیحاتی ترکیه را به حال تعلیق درآورده است.
گابریل در این اجلاس گفت:
«اگر کشورهای عضو ناتو از آلمان درخواست سلاح کنند، برلین مجبور است سلاحهای مورد نیار آنان را در اختیارشان قرار دهد. اما در حال حاضر امکان صدور سلاح به ترکیه وجود ندارد و تقریباً همه صادرات تسلیحات به ترکیه به تعلیق درآمده.»
عمر چلیک وزیر اتحادیه اروپا در واکنش به تعلیق صدور سلاح از آلمان به ترکیه، سهشنبه ۱۲ سپتامبر در جمع خبرنگاران گفت:
«وزیر خارجه آلمان باید مراقب صحبت کردنش باشد. این سلاحها در جنگ علیه گروه دولت اسلامی و پ ک ک به کار گرفته میشوند.
وزیر اتحادیه اروپا که در لندن به سر میبرد، به خبرنگاران گفته است:
«تصمیم آلمان (برای تعلیق صدور سلاح) باعث تضعیف ترکیه در مبارزه با تروریسم میشود و اروپا را در معرض خظر قرار میدهد.»
او آلمان را متهم کرد که به دلیل تنش سیاسی با ترکیه، اروپا را با چالشهای امنیتی درگیر میکند.
معاملات پرسود تسلیحاتی با ترکیه
وزارت اقتصاد آلمان در پاسخ به بوندستاگ (پارلمان آلمان) اعلام کرده که حجم معاملات تسلیحاتی با دولت ترکیه در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۲۵ میلیارد یورو بوده است.
وزارت اقتصاد آلمان همچنین به پارلمان این کشور گزارش داده که در سال جاری به دلیل افزایش تنشها بین ترکیه و آلمان، از صدور ۱۱ محموله سلاح به ترکیه جلوگیری شده. با این حال در مجموع ۵۴ محموله سلاح در سال ۲۰۱۷ در اختیار ترکیه به عنوان عضو ناتو قرار گرفته است.
بزرگترین این محمولهها شامل بمب، موشک و خمپاره به ارزش ۱۸ میلیون یورو بودند. بر اساس گزارش وزارت اقتصاد آلمان، ۸ محموله سلاح سبک و سلاحهای کمری هم به ترکیه صادر شده است.
تجهیزات ناوهای جنگی، تجهیزات الکترونیکی و خدمات نرمافزاری بخش دیگری از کمکهای نظامی آلمان به ترکیه را تشکیل میدهد.
در سال ۲۰۱۶ حجم معاملات تسلیحاتی آلمان و ترکیه ۸۶ میلیون یورو بود.
بیشتر بخوانید: