در تظاهرات اعتراضی به نصب سامانه ضد موشکی تاد در کره جنوبی تعداد زیادی از معترضان در درگیری با پلیس مجروح شدند. بامداد پنجشنبه ۷ سپتامبر صدها نفر از معترضان در استان جیونجیسانگسو تلاش کردند راه خودروهای حامل سامانه ضد موشکی تاد را سد کنند. شبکههای خبری و تلویزیونی کره جنوبی گزارش دادهاند که دستکم ۸ هزار پلیس با تظاهرکنندگان درگیر شدند. در این درگیریها دهها نفر مجروح شدهاند. تعداد دقیق مجروحان هنوز اعلام نشده است.
وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرده که به رغم تظاهرات اعتراضی مردم، چهار سامانه دفاع موشکی تاد با موفقیت نصب شد. در بیانیه وزارت دفاع کره جنوبی گفته شده که نصب این سامانه ضد موشکی بخشی از تدابیر تازه کره جنوبی برای مقابله با تهدیدات کره شمالیست.
سال گذشته واشنگتن و سئول بر سر نصب سامانه ضد موشکی تاد توافق کردند. ارتش آمریکا در آوریل سال جاری کار نصب این سامانه ضد موشکی تاد را آغاز کرد. روسیه و چین به نصب این سامانه ضد موشکی معترضاند. پکن و مسکو میگویند سامانه تاد امنیت آنها را به خطر میاندازد. مردم کره جنوبی هم از همان آغاز مخالفت خود را با نصب این سامانه اعلام کرده بودند.
تحریم نفتی کره شمالی
ایالات متحده آمریکا پیشنویس قطعنامهای را آماده کرده که اگر به تصویب شورای امنیت سازمان ملل برسد، کره شمالی از نظر نفت نیز تحریم خواهد شد.
پیونگیانگ شنبه ۲ سپتامبر ششمین بمب اتمی خود را آزمایش کرد. در اجلاس فوقالعاده شورای امنیت سازمان ملل، نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل گفته است که فقط با شدیدترین تدابیر ممکن علیه کره شمالی میتوان از طریق دیپلماتیک بحران شبهجزیره کره را حل کرد.
در پیشنویس قطعنامهای که آمریکا تهیه کرده، پیشبینی شده که علاوه بر نفت، صدور پارچه از کره شمالی هم تحت تحریم قرار گیرد. واشنگتن در نظر دارد سفر کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به خارج از این کشور را هم منع کند. دوشنبه هفته آینده اعضای شورای امنیت سازمان ملل پیشنویس این قطعنامه را به رأی میگذارند. هنوز معلوم نیست که آیا چین به عنوان مهمترین شریک و همپیمان کره شمالی از این قطعنامه حمایت کند. پکن و مسکو خواهان از سرگیری گفتوگوهای دیپلماتیک با کره شمالی شدهاند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه چهارشنبه ۶ اوت با مون جه این، رئیس جمهور کره جنوبی درباره بحران شبهجزیره کره گفتوگو کرد. پوتین آزمایش اتمی کره شمالی را محکوم کرد و در همان حال اعلام کرد که به نظر او تنها راه حل بحران شبهجزیره کره گفتوگوست.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در گفتوگوی تلفنی با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین خاطرنشان کرده که در بحران شبهجزیره کره گزینه نطامی فعلاً به عنوان نخستین گزینه مطرح نیست.
بیشتر بخوانید: