چند کشور اروپايی پيشنويس قطعنامهای را برای تحريمهای تازه عليه حکومت سوريه به شورای امنيت سازمان ملل ارائه دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، متن اين قطعنامه روز گذشته توسط فرانسه، بريتانيا، آلمان و پرتغال در اختيار شورای امنيت گذاشته شد و در آن بهويژه بشار اسد، رهبر سوريه مورد هدف قرار گرفته است.
دولت آمريکا از متن اين قطعنامه پشتيبانی کامل کرده است.
در اين قطعنامه بشار اسد در بالای فهرست ۲۷ نفره کسانی قرار دارد که از آنها بهعنوان «مسئولان سرکوب خشونتبار مخالفان حکومت سوريه» ياد شده است که در صورت تصويب قطعنامه دارايیهای آنان مسدود خواهد شد.
در نسخهای از اين پيشنويس که در اختيار خبرگزاری فرانسه قرار گرفته «تحريم کامل تسليحاتی» نيز ذکر شده است.
در اين پيشنويس از تهديد نظامی سوريه سخنی به ميان نيامده است.
ديپلماتهای کشورهای غربی تأکيد کردهاند انتظار دارند پيش از رأیگيری احتمالی شورای امنيت در مورد اين قطعنامه مذاکرات فشردهای صورت گيرد
سوزان رايس، نماينده دائم آمريکا در سازمان ملل در اينباره گفت: «مردم سوريه به روشنی اعلام کردهاند که با دخالت نظامی نيروهای خارجی موافق نيستند.»
ديپلماتهای کشورهای غربی تأکيد کردهاند انتظار دارند پيش از رأیگيری احتمالی شورای امنيت در مورد اين قطعنامه مذاکرات فشردهای صورت گيرد.
روسيه و چين مخالف هرگونه تهديد به مداخله در سوريه هستند. ويتالی چورکين، نماينده دائم روسيه در سازمان ملل بر اين نظر است که وضعيت کنونی لحظه مناسبی برای اجرای تحريمها عليه سوريه نيست.
ما ژائوشو، سخنگوی وزارت امور خارجه چين نيز گفت: «اين سوريه است که بايد در مورد آينده خود تصميم بگيرد.»
هند، برزيل و آفريقای جنوبی نيز به نوبه خود با اين اقدامات مخالفاند.
شورای امنيت سازمان ملل در آغاز ماه اوت در بيانيهای «نقض فاحش حقوق بشر از طريق استفاده از نيروهای سرکوب توسط مقامات سوريه» را محکوم ساخت.
همچنين روز گذشته شورای حقوق بشر سازمان ملل با اکثريت آراء قطعنامهای را در محکوميت «سرکوب خشونتآميز اعتراضها توسط نيروهای امنيتی سوريه» به تصويب رساند.
اين قطعنامه با ۳۳ رأی موافق در برابر ۴ رأی مخالف و ۴۷ رأی ممتنع به تصويب رسيد.
روسيه و چين با اعلام اينکه چنين اقداماتی دخالت در امور داخلی سوريه است به اين قطعنامه رأی منفی دادند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل همچنين خواهان تشکيل کميسيون مستقل بينالمللی برای بررسی جنايتهای صورت گرفته در سوريه شد.
اين در حالی است که نيروهای ارتش سوريه روز گذشته به شهرهای القوريه، کفرنبودا، حرستا، قصابيه و قلعه المضيق حمله و شماری را بازداشت کردهاند.
به گزارش العربيه، شورای هماهنگی انقلاب سوريه اعلام کرد که در حمله به شهر القوريه، ۴۴ تانک و خودروی نظامی نيز وجود داشته است.
اين حملات تازه در حالی رخ داد که بشار اسد، رئيسجمهوری سوريه روز يکشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۰ در يک مصاحبه تلويزيونی گفت وضع امنيتی سوريه «بهتر» شده است.
گروههای مدافع حقوق بشر میگويند از زمان آغاز اعتراضها تاکنون بيش از دو هزار نفر از مخالفان توسط نيروهای نظامی در تظاهراتها کشته شدهاند.