سفير جديد آمريکا در افغانستان در واکنش به نگرانیهای شماری از کشورها در مورد حضور آمريکا در افغانستان گفت آمريکا به دنبال ايجاد پايگاههای دايمی در اين کشور نيست اما تا هر زمان که لازم باشد دراين کشور خواهد ماند.
رايان کراکر، که بهعنوان سفير جديد آمريکا در افغانستان جايگزين کارل آيکن بری، شده است روز دوشنبه سوم مرداد طی سخنانی در سفارت اين کشور در کابل، به تشريح سياست جديد آمريکا پرداخت.
وی با اشاره به پيامدهای «خروج نادرست» آمريکا از افغانستان در اوايل دهه ۷۰ خورشيدی از جمله وقوع جنگ داخلی، ظهور طالبان و حضور القاعده در اين کشور و سپس حملات يازدهم سپتامبر در آمريکا گفت که آمريکا ديگر اجازه نخواهد داد اين وضعيت تکرار شود.
کراکر گفت که نظاميان آمريکايی تا پايان سال ۱۳۹۰ خورشيدی از افغانستان خارج خواهند شد اما تأکيد کرد که آمريکا پس از آن نيز به حمايت خود از اين کشور ادامه خواهد داد.
کراکر: ما علاقهمند به ايجاد پايگاههای دايمی نيستيم، اين موضوع از سوی رئيسجمهور، وزير دفاع و وزير امور خارجه ما گفته شده است؛ من نيز آن را تکرار میکنم
چگونگی حضور آمريکا در افغانستان پس از خروج نظاميان اين کشور از موضوعات بحثبرانگيز بوده و به تازگی با آغاز دور دوم مذاکرات دو کشور در مورد پيمان راهبردی بلندمدت، شماری از کشورها، از جمله ايران و پاکستان، نسبت به آن ابراز نگرانی کردهاند.
يکی از مواردی که گفته میشود در اين مذاکرات مطرح شده است، ايجاد پايگاههای دايمی آمريکا در افغانستان است.
اما سفير جديد آمريکا در کابل در واکنش به اين نگرانی گفت: «ما علاقهمند به ايجاد پايگاههای دايمی نيستيم، اين موضوع از سوی رئيسجمهور، وزير دفاع و وزير امور خارجه ما گفته شده است؛ من نيز آن را تکرار میکنم و میگويم ما تا زمانی که نياز باشد در افغانستان خواهيم ماند.»
رايان کراکر خاطر نشان ساخت که اين حضور به معنای نفوذ بر کشورهای همسايه افغانستان نيست و آمريکا میخواهد با حضور در افغانستان مطمئن شود که اين کشور دوباره به پناهگاه تروريستها تبديل نمیشود.
آمريکا بزرگترين پشتيبانی دولت افغانستان در امور امنيتی، بازسازی و دولتداری پس از سقوط رژيم طالبان طی ۱۰ سال گذشته بوده است.
در حال حاضر بيش از ۱۰۰ هزار نظامی آمريکايی در راستای مبارزه با تروريسم در افغانستان حضور دارند و قرار است اين نيروها تا چهار سال ديگر از افغانستان خارج شوند.