معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ايران گفت اصطلاح «تفکيک جنسيتی»، حرف مخالفين و دشمنان نظام است و وزارت علوم به‌دنبال طرح «ارتقای عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها» است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، غلام‌رضا خواجه‌سروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ضمن اين اظهارنظر گفت که اين وزارت‌خانه در پی اجرای طرح تفکيک جنسيتی در دانشگاه‌ها نيست.

خواجه‌سروی افزود: «مردم ايران و خانواده‌های دانشجويان خواهان اجرای عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها هستند و از مطالبات اين خانواده‌ها است.»

وی با بيان اين‌که «وزارت علوم در اجرای قانون عفاف و حجاب نگاه فرهنگی دارد»، تأکيد کرد: «طرح ارتقای عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها با جديت و پی‌گيری بيشتری دنبال می‌شود.»

معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: «مسئله حجاب و عفاف نبايد سياسی شود» و افزود: «دانشگاه‌ها بايد طبق قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح عفاف و حجاب را اجرا کنند و در اين راستا بايد محيط دانشگاه‌ها را برای فضای معنوی و اخلاقی دانشجويان آماده کرد.»

خواجه‌سروی رؤسای دانشگاه‌ها را موظف به اجرای قانون عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها دانست.

سخنان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در حالی بيان می‌شود که کامران دانشجو، وزير علوم ايران در روز ۱۹ بهمن ماه سال گذشته گفته بود «تفکيک جنسيتی در دانشگاه‌ها مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.»

سخنان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در حالی بيان می‌شود که کامران دانشجو، وزير علوم ايران در روز ۱۹ بهمن ماه سال گذشته گفته بود «تفکيک جنسيتی در دانشگاه‌ها مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.»

وی در مورد اين‌که عده‌ای می‌گويند تفکيک جنسيتی توهين به استاد و دانشجو است، تصريح کرده بود: «چه کسی می‌گويد توهين است، آيا حرف زدن توهين است؟ آيا حق انتخاب دادن توهين است؟»

وزير علوم افزوده بود: «می‌گويند در زمينه تفکيک جنسيتی بايد قانون باشد، آيا عکس اين موضوع قانون است يا قانون الزام کرده است؟ اگر فرد می‌خواهد سر کلاس راحت‌تر باشد اين توهين است؟ اين‌که خانم‌ها در يک گروه باشند توهين است؟»

برخی از مراجع دينی شيعه، از جمله آيت‌الله صافی گلپايگانی و آيت‌الله مکارم شيرازی نيز بر تفکيک جنسيتی در دانشگاه‌ها تأکيد کرده‌اند.

هفته گذشته آيت‌الله مکارم شيرازی در پاسخ به استفتاء گروهی از دانشجويان مسلمان در مورد تفکيک جنسيتی پاسخ داده بود: «اولاً تجاربی در آلمان روی این مسئله انجام شده که طبق اخبار منتشر شده پیشرفت کسانی که در غیر مدارس و یا دانشگاه‌های مختلط تحصیل می‌کردند بیشتر بوده و راندمان کارشان بیشتر بوده است. دوماً، برای انجام وظایف شرعی و اسلامی و مبارزه با مفاسد اخلاقی هر گونه هزینه‌ای مجاز است.»

همچنين جليل دارا، مدیر کل اداره امور فرهنگی وزارت علوم يک هفته پيش، از طرح تفکيک جنسيتی در دانشگاه‌ها پشتيبانی کرده و علی کريمی فيروزجايی، عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيز روز ۳۰ خردادماه سال جاری گفته بود: «وزير علوم اعلام کرد در تابستان که فصل تعطيلی دانشگاه‌ها است تحقيقی انجام می‌شود تا ظرفيت دانشگاه‌ها برای تفکيک جنسيتی مشخص شود و دانشگاه‌هايی که امکان جدا شدن کلاس‌ها را داشته باشند از مهرماه تفکيک می‌شوند.»

بر پايه گزارش‌های رسمی منتشرشده، طرح تفکيک جنسيتی در دانشگاه‌های صنعتی شريف تهران و دانشگاه مازندران به اجرا گذاشته شده است.

رئيس دانشگاه صنعتی شريف گفت کلاس‌های جداگانه‌ای برای دانشجويان پسر و دختر سال اول اين دانشگاه برگزار می‌شود و احمد احمدپور، رئيس دانشگاه مازندران گفت در کلاس‌های عمومی اين دانشگاه طرح تفکيک جنسيتی به اجرا در خواهد آمد و همه دانشجويان ورودی سال ۹۰ نيز تفکيک جنسيتی خواهند شد.

در سال گذشته برخی از دانشگاه‌ها شاهد اقداماتی در راستای طرح تفکيک جنسيتی بودند از جمله مسئولان در دانشکده علوم اقتصادی ديواری در محوطه اين دانشکده برای جداسازی جنسيتی برپا کردند و مسئولان دانشگاه تهران نيز سرويس‌های آمدورفت را زنانه و مردانه کردند اما دانشجويان دختر و پسر هم‌چنان با هم سوار اتوبوس‌ها می‌شدند.

اسلامی کردن دانشگاه‌های ايران يکی از دغدغه‌های اصلی وزارت علوم ايران است که هم در تغييرات بنيادين در درس‌های علوم انسانی، هم در برکناری استادان دانشگاه‌ها و هم در جداسازی دختران و پسران در محيط دانشگاهی خود را نشان می‌دهد.