سی بی اس نیوز، اکسیوس و رویترز به نقل از منابعی که در کاخ سفید دارند گزارش دادهاند که آمریکا قصد دارد به زودی از توافق اقلیمی پاریس خارج شود. بر اساس این گزارشها سازمان محیط زیست آمریکا نحوه خروج این کشور از توافق اقلیمی پاریس در یک محدوده زمانی سه ساله را بررسی و تعیین میکند.
سی بی اس نیوز گزارش داده که ظاهراً دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در حال رایزنی و گفتوگو با گروهی از کارشناسان کاخ سفید است که اعتقاد دارند چنانچه توافق اقلیمی پاریس صنایع آمریکا را تحت تأثیر قرار ندهد، میتوان کاری کرد که آمریکا از این پیمان جهانی خارج نشود.
اکسیوس اما گزارش داده که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تصمیم نهایی خود را برای خروج آمریکا از توافق اقلیمی پاریس گرفته است.
در آخرین روزهای سال ۲۰۱۵ حدود ۲۰۰ کشور توافق کردند تا همگی در کنار یکدیگر برای توقف روند گرمایش هوا و جلوگیری از افزایش دما تا زیر دو درجه سانتیگراد(نسبت به مقطع ورود جهان به عصر صنعتی شدن) گازهای گلخانهای را کاهش دهند. روسیه از پذیرش این معاهده جهانی سر باز زد، اما ایالات متحده آمریکا در دوران ریاست جمهوری آمریکا آن را پذیرفت.
از توافق اقلیمی پاریس به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای دوران ریاست جمهوری اوباما یاد میشود.
ترامپ اما در کارزارهای انتخاباتیاش اعلام کرد که با توافق اقلیمی پاریس مخالف است. او وعده داد که با خروج آمریکا از این معاهده جهانی به صنایع سوخت فسیلی روتق میدهد.
در اجلاس هفت کشور صنعتی جهان که در جنوب ایتالیا برگزار شد، آمریکا با شش کشور دیگر بر سر معاهده پاریس به توافق نرسید. رئیس جمهور آمریکا گفته بود بعد از برگزاری اجلاس گروه ۷ درباره توافق اقلیمی پاریس تصمیم میگیرد.
جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا به سی بی اس نیوز گفته است که در اجلاس رهبران کشورهای عضو ناتو در بروکسل هم توافق اقلیمی پاریس به بحث گذاشته شده بود.
«رئیس جمهوری آمریکا کنحکاو بود و میخواست از نظرات دیگران و همکارانش از دیگر کشورهای عضو ناتو درباره توافق اقلیمی پاریس مطلع شود.»
اگر آمریکا از توافق اقلیمی پاریس خارج شود، در ردیف کشورهای نیکاراگوئه و سوریه قرار میگیرد که این معاهده بینالمللی را نپذیرفتند.
هشدار دبیرکل سازمان ملل
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز گذشته در سخنانی که در دانشگاه نیویورک ایراد کرد، از کشورهای جهان خواست که مقابله با گرمایش زمین را به عنوان امری که «مطلقاً ضروری»ست در نظر بگیرند.
دبیرکل سازمان ملل بدون آنکه از ایالات متحده آمریکا نام ببرد، گفت اگر کشوری در اجرای توافق اقلیمی پاریس تردید دارد، دیگر کشورها میبایست در اجرای این توافق جهانی مصممتر باشند.
گوترش در فرازی از سخنانش در دانشگاه نیویورک به هشدار و با صراحت گفت:
«جهان در وضعیت بدی قرار دارد. کاملاً ضروری است که جهانیان پیمان پاریس را اجرا کنند.»
دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که در سال ۲۰۱۹ اجلاسی برای بررسی میزان پیشرفت توافق اقلیمی پاریس برگزار میشود.
ایالتهای نیویورک و کالیفرنیا اعلام کردهاند که اگر دولت آمریکا تصمیم بگیرد از توافق اقلیمی پاریس خارج شود، آنها به مفاد این پیمان جهانی وفادار میمانند.
آنتونیو گوترش از جامعه مدنی آمریکا دعوت کرد که مانند نیویورک و کالیفرنیا به توافق اقلیمی پاریس پایبند بمانند:
«اگر دولت آمریکا تصمیم بگیرد توافق پاریس را ترک کند، مهم است که جامعه آمریکا به عنوان یک کل به مشارکت خود ادامه دهد.»
بیشتر بخوانید:
کار که بیفتد دست کسی که جز به پول فکر نمی کند همین میشود
جمشید / 01 June 2017