چندین نماینده پارلمان اروپا در نامهای به فدریکا موگرینی، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا اعمال فشار این اتحادیه بر تهران برای آزادی فعالان و روزنامهنگاران زندانی پیش از انتخابات شدند.
به گزارش وبسایت «کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران»، ۲۹ نماینده پارلمان اروپا شنبه ۱۳ مه/۲۳ اردیبهشت در نامه به موگرینی از بازداشت فعالان، روزنامهنگاران و مدیران کانالهای تلگرامی انتقاد کردند و نوشتند که «پیش از انتخابات بر میزان سرکوب در ایران اضافه شده است.»
آنها همچنین از مسدودشدن وسایل ارتباط جمعی و فیلترینگ وبسایتها و پلاتفرمهای آنلاین پیش از انتخابات ریاستجمهوری در ایران ابراز نگرانی کردند و به «محدودیتهای سیستماتیک علیه آزادی بیان» در ایران اشاره کردند.
هفته آخر اسفندماه خبر دستگیری ۱۲ مدیر کانالهای تلگرامی منتشر شد. ادمینهای کانالهای «اصلاحطلبان نیوز»، «اصلاحات نیوز»، «مجمع اصلاحطلبان» و «حامیان دولت» در میان بازداشتشدگان بودند. همچنین پس از راهاندازی سیستم تماس صوتی تلگرام، این امکان در ایران مسدود شد.
۲۹ نماینده پارلمان اروپا در نامه خود با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ایران در ۱۹ مه/۲۹ اردیبهشت خواستار برگزاری یک انتخابات آزاد شدند و نوشتند که « نتیجه این انتخابات تاثیر عمیقی بر آینده جمهوری اسلامی و در نتیجه بر رابطه ایران و اتحادیه اروپا خواهد داشت. بنابراین ضروری است که این انتخابات عادلانه و آزاد باشد و توسط ناظران مستقل بر آن نظارت بشود.»
آنها وعده دادند که « ما امضا کنندگان این نامه، اعضای پارلمان اروپا از برنامه جامع اقدام مشترک و همچنین از توسعه رابطه ایران و اروپا حمایت کرده ایم. ما رهبری اتحادیه اروپا برای تسهیل مذاکرات هستهای را به رسمیت میشناسیم و همچنین در جستجوی راه هایی هستیم که مطمئن شویم برداشتن تحریم ها باعث بهبود وضعیت مردم ایران می شود. حقوق و بهبود وضعیت آنها همیشه در مرکز اصلی نگرانیهای ما بوده و همچنان است.»
اتحادیه اروپا از مواضع سرسختانه ترامپ در قبال ایران و توافق هستهای این کشور با گروه ۱+۵ ناراضی است. به همین دلیل، اعضای این اتحادیه برای تقویت موضع اعتدالگرایان ایرانی در انتخابات آتی ریاستجمهوری ایران و حفظ برجام به دنبال عمل به وعدههای «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) و نشاندادن تعهد خود به آن هستند.
بریتانیا نیز که به تازگی روند خروج از اتحادیه اروپا را آغاز کرده، سیاستهای خود در قبال ایران و برجام را از متحد همیشگیاش ایالات متحده دورتر و به سیاستهای اتحادیه اروپا در حمایت از برجام نزدیکتر کردهاست.
این نمایندگان در نامه خود از فدریکا موگرینی خواستند تا پیام آنها را به گوش مسئولان ایرانی برساند.