قبل از سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به عربستان سعودی و احتمال شکلگیری ائتلاف تازهای از کشورهای حاشیه خلیج فارس و اسرائیل بر ضد ایران، لحن بین تهران و ریاض با خشونت و تهدید متقابل به جنگ درآمیخته. حسین دهقان، وزیر دفاع ایران در گفتوگو با شبکه المنار عربستان سعودی را تهدید کرده که چنانچه بخواهد جنگ را به داخل خاک ایران بکشاند، جز مکه و مدینه، جایی از این کشور باقی نمیماند.
محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود که عربستان منتظر نمیماند که ایران جنگ را به داخل خاک سعودی بکشاند، بلکه تلاش میکند که این نبرد در داخل ایران اتفاق بیفتد.
حسین دهقان در پاسخ به این تهدید در گفتوگو با المنار گفته است:
«من درک نمیکنم که چگونه میخواهند آنها چنین کاری انجام دهند [جنگ را به خاک ایران بکشانند]، آنان گمان میکنند آنقدر نیروی هوایی قدرتمندی دارند که بتوانند چنین کاری انجام دهند. به آنان توصیه میکنم چنین حماقتی را مرتکب نشوند اما اگر این حماقت را مرتکب شوند بعید است از عربستان جز مکه و مدینه، جای دیگری باقی بماند.»
سخنان وزیر دفاع ایران در گفتوگو با شبکه المنار وابسته به حزبالله لبنان را خبرگزاریهای داخلی و همچنین خبرگزاری رویترز بازتاب دادهاند.
غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل در نامهای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت از سخنان اخیر محمد بن سلمان به عنوان «تهدید آشکار» جمهوری اسلامی یاد کرد. خوشرو در نامهاش به آنتونیو گوترش سخنان تهدیدآمیز وزیر دفاع عربستان را نشانهای از «همدستی رژیم سعودی با اقدامات تروریستی و خشونتبار در داخل ایران» دانسته است.
شامگاه چهارشنبه ۶ اردیبهشت در منطقه مرزی میرجاوه واقع در شرق استان سیستان و بلوچستان افراد گروه جیشالعدل به ۱۱ نفر از مرزبانان ایران حمله کرده و ۱۰ نفر از آنها را کشتند و سپس به پاکستان گریختند.
محمد حسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت در سخنانی در دانشگاه علوم انتظامی عربستان را به حمایت از گروههای مسلح مخالف جمهری اسلامی متهم کرد و گفت: «متاسفانه مناطق همجوار شرقی ایران در خاک پاکستان به مامن و محل آموزش آمادهسازی و تجهیز تروریستهای جیرهخوار عربستان مورد تایید آمریکا بدل شده است.»
محمد بن سلمان، پیش از این در گفتوگو با تلویزیون عربستان و العربیه گفته بود ریاض با کشوری که در انتظار مهدیست مستقیماً مذاکره نمیکند.
۱۴ اردیبهشت بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به سخنان محمد بن سلمان، عربستان سعودی را به وهابیگری و ایجاد بحران در خاورمیانه متهم کرده بود.
در دو سال اخیر روابط ایران و عربستان سعودی به دلیل برخی رویدادهای سیاسی از جمله اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه در عربستان سعودی و حمله به سفارت و کنسولگری سعودی در تهران و مشهد بهشدت تیره شده است.