در مراسم دولتی روز کارگر در مقبره خمینی که در آن حسن روحانی سخنرانی کرد، گروهی از کارگران شعارهای اعتراضی سر دادند. برخی از سایتهای مخالف دولت اعلام کردند که علی ربیعی، وزیر کار، دستور داده است که این کارگران را شناسایی کنند اما روابط عمومی وزارت کار گفته است چنین چیزی صحت ندارد.
روابط عمومی وزارت کار ایران در بیانیهای که دوشنبه شب اول ماه مه / ۱۱ اردیبهشت بر روی سایت وزارت کار منتشر شد اقدام کارگران معترض در مراسم روز کارگر را “اقدام عدهای انگشتشمار برای ایجاد اخلال در این گردهمایی” عنوان کرد و نوشت برخی از سایتها و مراکز خبری همچون خبرگزاری فارس و سایت مشرق اقدام به انتشار “خبری کذب” مبنی بر دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد شناسایی این افراد کردند.
در این بیانیه آمده است که روابط عمومی وزارت کار علیه منتشرکنندگان این خبر به مراجع قضایی شکایت کرده و امیدوار است که مراجع قضایی هرچه سریعتر به این موضوع رسیدگی کنند تا حقایق روشن شود.
در مراسم برنامهریزی شده روز کارگر، حسن روحانی، رئیس جمهوری، علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر، علی ربیعی وزیر کار، حسن خمینی، نوه خمینی، و محسن هاشمی، فرزند اکبر رفسنجانی حضور داشتند. در این مراسم روحانی، محجوب و ربیعی سخنرانی کردند.
زمانی که روحانی برای سخنرانی پشت تریبون قرار گرفت جمعی از کارگران شعارهای اعتراضی سر دادند و مانع سخنرانی او شدند. پس از چندی که روحانی رشته سخن را مجدداً در دست گرفت، گفت گرچه کارگران مشکلاتی دارند اما وضع آنها از دوران دولت نهم و دهم بهتر شده است.
در فایل صوتی منتشر شده از شعارهای اعتراضی کارگران مشخص بود که جمع کثیری از کارگران معترض ایرانی شعار سر دادهاند اما روابط عمومی وزارت کار آنها را “عدهای انگشتشمار” معرفی کرده است.
سایتهای مخالف دولت نیز این اعتراض کارگران در جریان مراسم رسمی روز کارگر را دستاویزی برای حمله به حسن روحانی و دولت او قرار دادند و گفتند وزیر کار دستور شناسایی کارگران معترض را داده است.
نادر قاضیپور، نایب رئیس فراکسیون کارگری مجلس و از نمایندگان مخالف دولت در اینباره گفت: “کارگران در مقابل رئیسجمهور حق و حقوق خود را فریاد زدند، اگر آقای ربیعی این صدا را شنیده و به جای پرداخت مطالبات کارگران دستور برخورد با آنها را داده است بداند فراکسیون کارگری و مجلس با وی برخورد خواهند کرد.”
علی خدایی، از اعضای هیأت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار و از مدافعان دولت روحانی نیز در مقابل سخنان مخالفان دولت به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: “علت اعتراض عدهای از کارگران شرکتکننده در مراسم روز جهانی کارگر چیزی غیر از مطالبات زمینمانده صنفی نبوده اما سوءاستفاده رسانههای منسوب به جریانهای سیاسی خاص از این ماجرا پدیده جدیدی است که جامعه کارگری باید درباره آن تأمل کند.”
خدایی کارگران معترض را “عده محدودی” خواند که اقدامشان با سازماندهی و هماهنگی صورت نگرفته است. او این اقدامات اعتراضی را امری طبیعی و “ناشی از باز شدن فضای سیاسی” دانست و علت آن را “سیاستهای غلط” دو دولت گذشته عنوان کرد.
در رقابتهای انتخاباتی دوازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران مسائلی همچون وضعیت اقتصادی کشور، وضعیت طبقات محروم و معیشت مردم از موضوعات اصلی تبلیغات نامزدهای این دوره است. کاندیداهای مخالف دولت تلاش میکنند از نارضایتی مردم به سود خود بهره بگیرند.
در روز جهانی کارگر همزمان با مراسم دولتی، جمعی از کارگران و فعالان کارگری برای برگزاری مراسم مستقل روز کارگر مقابل مجلس تجمع کردند. نیروهای انتظامی ابتدا مانع تجمع آنها شدند و کارگران ناگزیر بعد از قرائت قطعنامه تشکلهای مستقل کارگری به مناسبت روز جهانی کارگر پراکنده شدند.
بیشتر بخوانید: