رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه گفته است ايران آماده مذاکره با گروه ۱+۵ است.

به گزارش خبرگزاری فارس، مهمان‌پرست شامگاه چهارشنبه چهارم خرداد در نشستی خبری در اصفهان، بنای مذاکره ايران و گروه ۱+۵ را «بسته ژنو سه و نشست استانبول» اعلام کرد.

گروه ۱+۵ در سال ١٣٨٧ در يک بسته پيشنهادی اعلام کرد که پس از تعليق غنی‌سازی اورانيوم از سوی ايران، حاضر است در زمينه‌های اقتصادی، انرژی، کشاورزی، محيط زيست و زيرساخت‌ها، مشوق‌هايی به ايران بدهد.

ايران اما در مقابل، يک بسته پيشنهادی ديگر به غرب ارائه کرد که در آن موضوعات گسترده‌تری مانند تروريسم، موادمخدر و برنامه هسته‌ای ساير کشورها گنجانده شده بود. اما آمريکا اعلام کرد محتويات اين بسته به «نگرانی‌ها درباره برنامه اتمی ايران» پاسخ نمی‌دهد.

آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه، چين و آلمان اعضای گروه ۱+۵ هستند که در رابطه با برنامه هسته‌ای ايران که به گفته آن‌ها در جهت «مقاصد نظامی» است، فعاليت می‌کنند. اما ايران می‌گويد که برنامه هسته‌ای‌اش، صلح‌آميز است.

ایران می‌گوید در مذاکرات هسته‌ای، خواهان گفت‌وگو درباره تروريسم، موادمخدر و برنامه هسته‌ای ساير کشورها است

سعيد جليلی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ايران نيز ارديبهشت سال جاری در نامه‌ای به کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا خواهان بازگشت اروپا به «گفت‌وگو برای همکاری حول نقاط مشترک» شد.

جليلی در این نامه نوشته بود گفت‌وگوها بايد به عنوان مثال «دلايل ريشه‌ای تروريسم، قاچاق مواد مخدر، دزدی دريايی در آب‌های آزاد، همکاری تقويت شده در حوزه تأمين و امنيت انرژی و نيز خلع سلاح هسته‌ای» را شامل شود.

اما کاترین اشتون در پاسخ گفت نامه جلیلی شامل «هیچ موضوع تازه‌ای» برای آغاز مذاکرات هسته‌ای نبوده است.

رامين مهمان‌پرست در بخش ديگری از اين نشست خبری گفت فعاليت ايران در زمينه هسته‌ای کاملاً «صلح‌آميز» است.

به گفته وی، ايران از انرژی هسته‌ای در زمينه‌های «توليد انرژی، بخش کشاورزی و در عرصه‌های صنعتی» استفاده می‌کند.

اين اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه ايران، واکنشی به گزارش تازه يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی درباره «ابعاد نظامی» برنامه هسته‌ای ايران است.

مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترين گزارش خود که سه‌شنبه ۲۴ می ۲۰۱۱ (سوم خرداد ۱۳۹۰) منتشر شده، اعلام کرد ايران به‌طور «مخفيانه» در حال ساخت «کلاهک اتمی» است.

آمانو در اين گزارش گفته آژانس نمی‌تواند تأييد کند که همه برنامه هسته‌ای ايران، صلح‌آميز باشد.

در اين گزارش از احتمال طراحی «کلاهک هسته‌ای» توسط ايران برای نصب بر روی موشک شهاب سه خبر داده شده است.

برنامه اتمی ايران همواره موضوعی بحث‌برانگيز بوده است. آمريکا و کشورهای غربی می‌گويند اين احتمال وجود دارد که برنامه هسته‌ای ايران در جهت «مقاصد نظامی» باشد.

بر همين اساس، علاوه بر شورای امنيت سازمان ملل که تاکنون با صدور چهار قطعنامه، به تحريم‌ها عليه برنامه اتمی ايران و افراد و سازمان‌های مرتبط به آن رأی داده، آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی ديگر از کشورها تحريم‌های يک‌جانبه‌ای نيز عليه ايران اعمال کرده‌اند.