با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، انتقادها از عملکرد اقتصادی دولت حسن روحانی بالا می‌گیرد. در یکی از تازه‌ترین موارد، هاجر چنارانی، نماینده نیشابور در مجلس، روز سه‌شنبه ۱۵ فروردین در نطق میان‌دستور خود با اشاره به بحران بیکاری در کشور، مشکلات را ناشی از «مدیریت ناامید، بی‌حال و غیرانقلابی» دانست است.

بیکاری- کارتون از رضا جوزانی

مدیریت انقلابی از کلیدواژه‌های علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی‌ست که معتقد است هر جا و هر زمان «مدیریت انقلابی» در کشور حاکم بوده، مسیر پیشرفت طی شده است. تندروهای اصولگرا که تلاش می‌کنند گفتمان مورد نظر رهبر جمهوری اسلامی را تبلیغ و تبیین کنند، دولت حسن روحانی را دولتی غیرانقلابی معرفی می‌کنند.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به نهادهای امنیتی، اظهارات هاجر چنارانی را با همین رویکرد مورد توجه قرار داده و نقل میان دستور او را با این تیترها پوشش داده است:

  • شاهد بی‌سابقه‌ترین رکود اقتصادی در کشوریم
  • معیشت مردم نگران‌کننده است
  • اینها ناشی از مدیریت بی‌حال کشور است

جواد کریمی قدوسی، یکی دیگر از نمایندگان استان خراسان رضوی و از چهره‌های جنجالی اصولگرا هم پنجم فروردین ماه صحبت‌هایی شبیه به گفته‌های نماینده نیشابور را در گفت‌و‌گو با «بولتن نیوز»، از دیگر رسانه‌های امنیتی مطرح کرد.

او با پیوند زدن مشکلات اقتصادی به انتخابات ریاست جمهوری امسال از مردم خواست که به حسن روحانی رأی ندهند و تصمیمی انقلابی بگیرند و با انتخاب مدیران متدین، انقلابی و کارآمد، مشکلات کشور را حل کنند: «اگر {مردم} باز به روحانی رأی دهند نه‌ تنها مشکلات حل نمی‌شود، بلکه چند برابر می‌شود.»



هاجر چنارانی هم در بخشی از نطق میان دستور خود بدون ارائه آمار و ارقام گفته است که ایران در چند سال اخیر شاهد بی‌سابقه‌ترین رکود اقتصادی بوده‌ و این موضوع را به انتخابات روز ۲۹ اردیبهشت پیوند زده است: «چندین سال است که تقاضای مردم و رهبری مقاوم‌سازی اقتصاد، ایجاد اشتغال و حل مشکلات تولید است ولی متأسفانه توفیق چندانی حاصل نشده و این مشکلات زمانی حل می‌شود که مدیریت انقلابی، فعال و کارآمد بر کشور حاکم شود. … این مشکلات کشور ناشی از ضعف مدیریت بی‌حال، غیرانقلابی و ناامید است که امیدواریم ملت ایران در ۲۹ اردیبهشت این مشکل را علاج کنند.»

با توجه به این نطق میان دستور، به نظر می‌رسد رهبر جمهوری اسلامی در صحبت‌های روز اول فروردین ماه خود در مشهد بار دیگر موضوعی را در کانون توجه منتقدان دولت حسن روحانی قرار داده تا بتوانند در آستانه انتخابات دولت او را تحت فشار بگذارند.

هاجر چنارانی با اشاره به سیاست اقتصاد مقاومتی گفته است که این شکل اقتصادی ساختاری نظام‌مند دارد که در آن تهدیدها به فرصت تبدیل می‌شوند و زمینه رشد و توسعه اقتصادی و نهایتاً عدالت اجتماعی فراهم می‌شود. او حرف‌های علی خامنه‌ای را تکرار کرده است: «نتیجه تحقق اقتصاد مقاومتی قطع وابستگی و جلوگیری از فشارهای اقتصادی دشمنان خواهد بود.»

نماینده  نیشابور مهم‌ترین مشکل کشور را بالا بودن نرخ بیکاری دانسته و گفته است: «بیشترین نرخ بیکاری مربوط به فاصله سنی بین ۲۰ تا ۲۴ سال است که این میانگین سنی عموماً تازه‌واردهای بازار کار هستند و پرانرژی‌ترین بخش جوانان فعال کشور را تشکیل می‌دهند که عدم استفاده از این نیروی کار اتلاف منابع بزرگی در کشور است.»

او بیکاری را اسباب و سبب به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی در کشور دانسته، آن را یکی از عوامل به وجود آمدن جمعیت مجرد در میان جوانان اعلام کرده و از قوای سه‌گانه خواسته است تا با توجه به این‌که این موضوع اکثر خانواده‌ها را درگیر کرده، با همکاری یکدیگر مسأله را حل کنند: «وضعیت معیشت مردم بسیار نگران‌کننده است که لازم است برای حل این معضل هرچه سریع‌تر راهکاری اندیشیده شود.»